1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta “Evde Kal” çağrısına ihtiyaç molası
Kars’ta “Evde Kal” çağrısına ihtiyaç molası

Kars’ta “Evde Kal” çağrısına ihtiyaç molası

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip coranavirüs salgınına karşı "evde kal" çağrısına uyan Karslılar, haftanın ilk gününde temel ihtiyaç molası verdi. 

A+A-

İçişleri Bakanlığının 65 yaş üstü ve kronik hastaların sokağa çıkmalarını sınırlandırılmasının ardından, mecbur kalınmadıkça sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşlar, alışverişlerini yapmak için sabah saatlerinde çarşı ve pazarları doldurdu. 
Sokağa çıkma yasağına uyan Karslılar, özellikle il merkezinde bulunan temel gıda maddesi satan toptancı, bakkal, market, PTT, kargo ve banka şubelerine akın ederek ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yine evlerine kapandılar. 
Özellikle il merkezindeki hapan bölgesine akın eden köylüler de, ihtiyaçlarını temin ettikten sonra köylerine döndü. Bu nedenle il merkezinde sabah saatlerinde ve öğlen vaktinde yoğunluk gözlenirken, bu yoğunluk araç trafiğinin de artmasına neden oldu. 
Ayrıca 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar, temel ihtiyaçların karşılanması için 112, 155 ve 156 numaralar üzerinden ihtiyaçlarını ileterek, sokağa çıkmama kuralına uyuyor.
Kent merkezinde yoğunluğun yaşandığı çok sayıda cadde ve sokaklarda az sayıda vatandaş bulunurken genel olarak vatandaşlar aralarındaki sosyal mesafeyi de korudukları gözleniyor. 
Öte yandan Kars Belediyesi zabıta ekipleri telsiz anons merkezinden, camilerin hoparlörlerinden, emniyet ve jandarma ekipleri de araçlarından yaptıkları anonslarla virüsün yayılmasını önlemek için vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Kars Valiliği, Kars Belediyesi ile birlikte diğer ilgili kurumlar da basın marifetiyle, sosyal medya ve afişlerle vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.