1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta en zor Anneler Günü!
Kars’ta en zor Anneler Günü!

Kars’ta en zor Anneler Günü!

Yeni Tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle evlerine kısıtlı giden sağlık çalışanları hayatlarının en zor Anneler Gününü bu yıl kutladı.

A+A-

Kars’ta salgınla mücadele yapan sağlık çalışanları hem aile özlemi çekiyor hem de üzerlerine düşen büyük görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor.

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kovid-19 pandemisi ile mücadele görev alan doktorlardan Uzman Doktor Ayşegül Tuna ve hemşirelerden Nazan Bulut ile Nazime Çelik, Anneler Gününde çocuklarından ayrı geçirmenin hüznünü ve burukluğunu yaşıyor.

Gece gündüz demeden aralıksız hastalığa yakalanan vatandaşların sağlığına kavuşması için çaba sarf eden sağlıkçılar, çocuklarından uzak Anneler Gününü geçirmenin kendileri için en zor Anneler Günü olduğunu belirttiler.

Bu süreçte 7 aylık bebeğini istediğini gibi kucaklayamadığını ve bu durumun bir anne için bundan kötü bir şeyin olamayacağını ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Doktor Ayşegül Tuna, “Hastanemizde tüm personel Kovid-19 kurallarına uyarak hareket ederek yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Olabildiğince yan yan kalmıyoruz, ev ve iş kıyafetlerimi tamamen ayırmış durumdayım. Zor oluyor ama biz bu işi bu zorluklarla seçtik, insanların daha dikkatli ve özverili olmasını istiyoruz. Çocuğuma sarılmayı çok özledim, çok zor bunu konuda bir şey diyemiyorum, sarılamıyorum ve bunun sebebi bir virüs. Çocuğumu istediğim gibi kucaklayamıyorum bir anne için bundan daha kötü bir şey olamaz. 7 aylık bebeği olan bir anne olarak çocuğuma istediğim zaman sarılamıyorsam, sadece beslenme zaman kucağıma alabiliyorsam ve geriye kalan tüm dakikalarımı ayrı geçirebiliyorsam sanırım diğer insanlar da herkesten ayrı en azından 1 metre mesafe koya bilerek yaşayabiliriz. Bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Çocuğumu alıp dışarı çıkamıyorum, çocuğuma sarılamıyorum Anneler Gününü bu şekilde geçirmek çok zor.” diye konuştu.

Acil servis sorumlu hemşiresi Nazan Bulut, “Yoğun bir süreç geçiriyoruz. Anneler Günümüzde de duygusal olarak kötü bir durumda geçiriyoruz. Bu kötü günleri geride bırakıp eve rahat bir şekilde gideceğimize inanıyorum. Lütfen sosyal mesafeye ve kurallara tüm Karslıların uymasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Göğüs hastalıkları servis sorumlusu Nazime Çelik ise “Kovid-19’lu hastalarla temasımız olduğu için çocuklarımızla zaman geçiremiyoruz. Anneler Gününü bu sene çalışma ortamında arkadaşlarımızla geçiriyoruz. Anneler Günümüz buruk geçiyor, inşallah bu salgını da atlatacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.