1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Cuma namazı cami içerisinde kılındı
Kars’ta Cuma namazı cami içerisinde kılındı

Kars’ta Cuma namazı cami içerisinde kılındı

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan pandemi nedeniyle Mayıs ayından bu yana cami bahçelerinde kılınan Cuma namazları, bugün itibariyle cami içerisinde kılınmaya başlandı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Mart ayında başlayan salgınının ardından Türkiye'de corona virüsü önlemlerinde bazı normalleşme adımları atılmaya başladı. Toplu olarak insanların bir araya geldiği yelerin başında gelen camiler için planlanan normalleşme adımlarında bazı yasaklar da kontrollü olarak ortadan kaldırılmaya başladı.

Hükümet tarafından hayata geçirilen corona virüs salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla il genelinde tüm camilerde vakti namazları ile birlikte Cuma namazlarının kılınması engellenmişti. Ardından belli bir sayıda olmak ve sosyal mesafeye uyulmak kaydı ile camilerde vakit namazlarının kılınmasına izin verildi.

Kars’ta da corona virüsün yayılımının önene geçmek amacıyla uzun zamandan beridir bazı camilerin bahçelerinde sosyal mesafe gözetilerek kılınan Cuma namazları bu gün itibariyle artık cami içerisinde kılınmaya başlandı.

Cuma öncesi tüm camilere gelen cemaatten sosyal mesafenin gözetilmesi ve maske kullanılması ile birlikte vatandaşların kendi seccadelerini yanlarında getirmeleri istendi. Sosyal mesafenin gözetilmesi nedeniyle cami içerisine belli sayıda vatandaş alınırken diğer vatandaşlar da aylardır olduğu gibi bu Cuma da cami bahçelerinde namazlarını kıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.