1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta camiler ibadete hazır
Kars’ta camiler ibadete hazır

Kars’ta camiler ibadete hazır

Kars’ta camiler ibadete hazır hale getirildi.

A+A-

Dünyayı tehdit eden korona virüs salgınından korunmak amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında, 16 Mart’tan bu güne kadar ibadete kapatılan camiler, tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da, 29 Mayıs günü cuma namazı ile birlikte yeniden açılıyor.

Kars Valiliğince, 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle cami ve mescitlerde cemaatle ibadet edilmesi genelgesi kapsamında uygulanacak kurallar ve ibadete açılacak camiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu, İl Müftüsü Yusuf Eviş ile birlikte ibadete açılacak camilerde alınan tedbirleri yerinde inceledi. İncelemelerin ardından yarın cami bahçelerinde kılınacak Cuma Namazının sosyal mesafe korunarak kılınacağı belirtildi. Merkez Camisinde de incelemelerde bulunan Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu ile İl Müftüsü Yusuf Eviş, müftülük personeli ve cami karşısında bulunan esnaf ile birlikte cami bahçesini sosyal mesafede namaz kılınır hale getirdi. Çevrede bulunan esnaf, cami imamı ile müftülük personeli cami bahçesini beyaz şerit ile işaretleyerek sosyal mesafe sağladı.

Yapılan açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, belirlenen kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği ve ibadete açılacak camiler belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.