1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, bitişik iki cadde arası 2 kilometre
Kars’ta, bitişik iki cadde arası 2 kilometre

Kars’ta, bitişik iki cadde arası 2 kilometre

Kars’ta araçla İnönü Caddesinden Cumhuriyet Caddesine geçmek için 2 kilometre yol kat etmek gerekiyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Şehitler Mahallesi sakinleri, Kars şehir merkezinden bitişikteki Cumhuriyet Caddesine geçmek için yaklaşık 2 kilometre yol kat ettikleri için tepkili.

Mahallede oturan araç sürücüleri, İnönü Caddesinden, Cumhuriyet Caddesine geçmek için MihraliBey Köprüsünü aşıp, Ahmet Arslan Caddesini de geçtikten sonra Kafkas Üniversitesinin ana giriş kapısından ‘U’ dönüşü yaptıktan sonra yine aynı şekilde geri döndükleri için son derece mağdur olduklarından yakınıyor.

Şehitler Mahallesi Muhtarı Ömer Bulut’un, yaşanan olumsuzluğu İl Trafik Komisyonuna ve Kars Belediye Başkanlığına sunmasına rağmen cevap alamadığını dile getiren mahalli, mağdur olduklarını söyledi.

Öte yandan yaptığımız gözlemlere göre; mahallerine geçmek için İnönü Caddesi ve Ahmet Arslan Caddesini geçip, Kafkas Üniversitesinin ana giriş kapısından ‘U’ dönüşü yapmak istemeyen bazı sürücüler, Ahmet Arslan Caddesi üzerinden geri dönüyor. Dönünce de trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri gibi ceza da yiyorlar. Kafkas Üniversitesinin yeniden yüz yüze eğitim başlamasıyla birlikte yaya trafiğinin de arttığı caddelerdeki sorunun ortadan kalkmasını isteyen mahalle sakinleri, iki caddeyi biri birine bağlayan Jandarma Komando Er Yücel Ürün Sokak veya bitişikteki bir sokağın çift yönlü olarak trafiğe açılmasını talep ediyor. Bu nedenle Şehitler Mahallesinde ikamet eden araç sahiplerinin yarısı uzun süredir aynı sorunu yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.