1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi” yapıldı
Kars’ta “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi” yapıldı

Kars’ta “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi” yapıldı

Kars İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum illerinde katılımıyla “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi” ve “Halk Sağlığı Hizmetleri“ değerlendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ve Doç. Dr. Mehmet Enes Gökler, daire başkanları, Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ile birlikte Kars Halk Sağlığı Hizmetleri sunumu yapılarak ildeki birinci basamak hizmetler değerlendirildi.

Toplantıda illerde geliştirilmesi gereken hizmetler , sahadan beklentiler, sahada yaşanan aksaklıklar ile ilgili istişare yapıldı. Ayrıca Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları ile Kars’ta hizmet veren aile sağlığı merkezlerine, birinci basamak hizmet veren birimlere ziyaretler gerçekleştirildi.

Birçok ilde gerçekleştirilen Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi Organizasyonu Bölge toplantılarında; birinci basamak sağlık hizmetleri güncel uygulamaları, bulaşıcı hastalıklar kontrol programları, aşı ile önlenebilir hastalıklar, tüberküloz, zoonotik ve vektörel hastalıklar, kadın ve üreme sağlığı, çocuk ve ergen sağlığı, kanser, kronik hastalıklar, ruh sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele, çevre ve çalışan sağlığı, göçmenler ve dezavantajlı gruplara sunulan halk sağlığı hizmetleri gibi güncel konular ele alınıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.