1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta binlerce öğrenci sinemayla buluşuyor
Kars’ta binlerce öğrenci sinemayla buluşuyor

Kars’ta binlerce öğrenci sinemayla buluşuyor

​​​​​​​Kars’ta sinemada film izleme imkanı bulamayan 7 bin öğrenci, beyaz perdeyle buluşuyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Belediyeler Birliği arasında imzalanan “Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor” projesi çerçevesinde ortaöğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı sunuluyor.

Kars’ta da 7 bin öğrenciyi sinemayla buluşturan “Bir Milyon Öğrenci Sinema İle Buluşuyor” projesi kapsamında il genelinde çeşitli okullardan seçilen öğrencilerle devam ediyor.

“Ayla”, “Bizim Köyün Şarkısı”, “Ertuğrul1890”, “Duru” ve “Son Mektup” filmlerini Kars Şehir Sinemasında izleyecek öğrenciler, bu proje kapsamında hem sinema kültürünün ne olduğunu öğreniyor hem de arkadaşlarıyla keyifli vakitler geçiriyor.

Proje hakkında gazetemize açıklama yapan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars Belediye Başkanı ve İl Kültür ve Turizm Müdürüyle proje öncesi bir toplantı yaptıklarını, projenin tarihlerini belirlediklerini ve günde bir seans olmak üzere öğrencileri sinemaya gönderdiklerini söyledi.

Sinemaya gelen öğrencilere mısır ve su ikramı yapılırken, ilk kez sinemaya gelen bazı öğrenciler de mutlu olduklarını ifade ederek kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.