1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta  Batu Bike Hizmete Girdi!
Kars’ta  Batu Bike Hizmete Girdi!

Kars’ta  Batu Bike Hizmete Girdi!

​​​​​​​Türkiye’nin marka bisikletlerinin buluştuğu Batu Bike Kars’ta hizmete girdi.

A+A-

Atatürk Caddesi Kızılay Kan Merkezi karşısında Kars halkının hizmetine giren Batu Bike yarış bisikletleri, çocuk bisikletleri, katlanabilir bisikletler, dağ bisikletleri gibi bisiklet çeşitlerinin tamamın yanı sıra  elektrikli scooter ve elektrikli motosiklet gibi onlarca çeşitleriyle tutkunlarını bekliyor.

Sadece bunlar ile sınırlı kalmayan Batu Bike

Bisiklet aksesuarlarında satışını yaparak  çok geniş bir alanda hizmet vermekte. Kars’ın Bisiklet Dünyası olan Batu Bike çalışmalarına hız katarak devam ediyor.

Bisiklet Teknik Servis hizmeti de verilen mağazada bütün markalara ait bisikleti bulmak mümkün.

Mağaza kurucusu aynı zamanda Karsbisikletliler Derneği ve Türkiye bisiklet federasyonu Kars il temsilcisi olan Batuhan Caner Kayhan yaptığı açıklamada şöyle söyledi :

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞMELİ !

Sağlıklı bir yaşam aslında her vatandaşın ya da her kişinin bilinçli olmasıyla başlar. Sağlıklı bir çevreye katkıda bulunabilmek için kişisel bir çaba göstermeleri gerektiği bilinci ile başlar. Spor da bunlardan bir tanesi. Spor yaparak hem kendi sağlıklarını daha iyileştirebilirler hem de kentsel hareketliliğe katkıda bulunabilirler. Kentsel hareketliliği değiştirmek istiyorsak önce alışkanlıkları değiştirmek gerek. Eğer alışkanlıklar değişirse insanlar daha fazla spor yapmaya başlayacak. Alışkanlıklar değişince önce yürümeye, sonra koşmaya, sonra bisiklete binmeye başlayacak ondan sonra artık otomobile ihtiyaç duymamaya başlayacaksınız.

BİSİKLET İÇİN ZOR ŞEHİR

Aslında ben her şehirde koşacak yer buluyorum. Kars’ta da buluyorum. Ama Kars’ta koşmak, yokuşlardan, inişli çıkışlı olmasından dolayı daha zor. Aslında koşuya da ekstra bir zorluk katıyor bu. Yani hiç kötü değil. Bisiklet açısından bakacak olursak Kars’ın henüz bisiklet için uygun olduğunu söyleyemem. Biraz da topoğrafik yapısı (inişli-çıkışlı olması) ile zor. Üniversiteye gitmek için arabama binmem lazım, zaten her şey orada başlıyor. Arabama binip üniversiteye’e gitsem orada koşarım da. Ama yakın ilimizde mesela Iğdır gibi tamamen farklı bir bisiklet potansiyeli var. Günlük bir ulaşım şekli olarak kullanılabilecek durumda. Yani hem bunun için yer var hem topoğrafik yapısı uygun. Kars belki bisikletin kullanılabileceği kolay şehir değil ama Erzurum ve Ardahan da  aynı topoğrafik yapıya sahip olmasına rağmen insanlar bisikleti gündelik hayatın bir parçası haline getirmiş durumda.

a11-016.jpga22-010.jpga33-004.jpga44-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.