1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta asfalt çalışması
Kars’ta asfalt çalışması

Kars’ta asfalt çalışması

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getireceğiz. Ama bir şey istiyoruz; biz tüyü bitmemiş yetimin hakkına haram getirmeyiz, herkes sabırla beklesin. Paralar doğru yerde kullanılacak” dedi.

A+A-

Yapımı devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bozkuş, 2011 yılında, atılacak olan asfaltın 3 tabakadan oluştuğunu ifade ettiğini söyledi.

Caddelerde gerek su şebekesi çalışması, gerek doğalgaz, Telekom, Tedaş’ın çalışmaları gerekse de belediye 47 santimetre civarında kazıldığını belirten Bozkuş, “Zeminde ister istemez oynama oldu. Bu zeminin oturması lazımdı. Onun için biz son katı atmadık. Bu sene oturacağını gördük. Cumhuriyet caddesi en son çok kritik bir sezonda attığımız bir asfalt olduğu halde ciddi anlamda orada bir hasara görmedik. Çünkü trafik yoğunluğunun en az olduğu cadde. Biz trafik mühendislerine proje çizdirdik. Faikbey caddesinden saatte 950 araç geçiyor, Cumhuriyet caddesinden 200 araç geçiyor. İnönü caddesinden saatte bin 200 civarında araç geçiyor. Bunların hepsini ölçtürdük. Biz şimdi son kat asfaltı atmış olsaydık hem kendimizi ifade edemezdik vatandaşımıza, hem de yazık olurdu Kars halkının 2.5 trilyon gibi bir parası çöpe gitmiş olurdu. Biraz bekleyeceğiz sabır edeceğiz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarına 2 tane proje sunduklarını ifade eden Bozkuş, şöyle konuştu: “Millet bahçesiyle İstikam çay bahçesi kabul gördü ve yatırım programına girdi. Şimdilik 1 milyon lira ödenek verdiler. Ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getireceğiz. Ama bir şey istiyoruz; biz tüyü bitmemiş yetimin hakkına haram getirmeyiz, herkes sabırla beklesin. Paralar doğru yerde kullanılacak. Kars’ın en öncelikli sorunu su. Elbette yolda ikinci geliyor. Halkımız popülist politikalardan, şovmenlikten uzak duracak. Hak ettiği hizmeti isteyecek bizden. Bizde onlara hak ettiği hizmeti vermeye çalışıyoruz. Kandırmak yok bizde. Yalan söylemek yok bizde. Göz dikmek yok bizde. Erzurum’dan bir firma ile anlaştık asfaltı onlar atacak. Herkes kendine göre bir takım senaryolar yazıyor, bir şeyler söylüyor. Yok öyle bir şey. Doğru olan neyse biz hep onu yapmaya çalışıyoruz. Bizden alel acele aşınmaz tabakayı atmamız istiyorlar. Karayolları asfaltın sezonu var diyor. Koruyucu tabakanın atılacak sezonu var.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.