1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars'ta Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında 'Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

A+A-

Kars Valisi Ziya Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mahmut Aydın'ın katılımıyla gerçekleşen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda vali Polat şunları belirtti :

Gazi Karsımızın huzur ve güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama önceliğimiz doğrultusunda Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla büyük bir gayret gösteriyoruz.

 

Suçu önlemek, suç oranlarını azaltmak, ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak en önemli hedefimizdir. Bu hedefimiz doğrultusunda vatandaşlarımızı kucaklayan, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, şeffaf ve vatandaş odaklı bir anlayışla çalışmalarımızı azim ve kararlılıkta sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda; tüm vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı, her türlü suçun ve suç eğiliminin minimum seviyeye indirildiği, daha huzurlu daha güvenli bir Kars için çalışmalarımızı gece-gündüz, 7 gün 24 saat esasıyla sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı yaparken kıymetli Karslı hemşerilerimin desteğini daima yanımızda gördüğümüzü de memnuniyetle ifade etmek istiyorum. 

Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle, fedakarca görevlerini yerine getiren tüm kolluk kuvvetlerimizi gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Hepinizin bildiği gibi Mart ayı, hepimizin çok yoğun bir gündemle takip ettiği bir ay oldu. Ramazan ayının huzur iklimini dayanışma, yardımlaşma duygularıyla hep birlikte yaşadık. Mart ayının son gününde de Mahalli İdareler Genel Seçimini hep birlikte gerçekleştirdik. Şükürler olsun ki münferit bazı küçük olaylar yaşanması dışında olumsuzluk yaşamadık. Seçmenlerimiz sandıklara gitti ve oylarını kullandılar.

Bu vesile ile seçimde görev alan başta kolluk kuvvetlerimiz olmak üzere tüm görevlilere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yeni seçilen ve görevine devam eden Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Belediye Meclisi Üyelerimize ve Muhtarlarımıza başarılar diliyorum.

Kıymetli Vatandaşlarımız, değerli basın mensupları,

2024 yılının Mart ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

273.760 şahıs, 135.729 araç sorgusu yapılmış,


️ Haklarında toplam (166) yıl (261) ay (2.120) gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 59 aranan şahıs,

️ Haklarında Adli para cezası hükmü bulunan 7 aranan şahıs,

️ İfadeye yönelik aranması bulunan 278 aranan şahıs,

️ Yoklama kaçağı 213 şahıs olmak üzere TOPLAM 557 ARANAN ŞAHIS ve 30 araç yakalanmıştır.

74.871 araç, 763 okul servisi denetlenmiş, trafik yönünden 310 şahsa ve 945 araca ilgili maddelerden 2.902.765,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

️ 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet Suçu kapsamında 3 adet Tüfek, 22 adet tabanca, 536 adet Fişek, 26 adet şarjör,

5 adet kesici/delici alet ele geçirilmiştir.

️ Göçmen Kaçakçılığı organizatörü 4 şahıs ve yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 33 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır.

168,07 gram Metamfetamin maddesi, 1,06 gram Esrar maddesi, 2,02 gram Bonzai, 9 adet uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparat, 17 adet sentetik ecza hapı, 6 gram Afyon Sakızı;

35.800 adet boş makaron, 140 adet doldurulmuş makaron, 10 adet elektronik sigara, 1 adet elektronik sigara sarma makinesi,

327 adet kaçak sigara,

13800 gram kıyılmış tütün,

35 litre etil alkol,

23 şişe kaçak alkollü içecek,

2 adet sahte altın,

1738,3 gram kaçak altın,

1 adet ülkemizde kalma süresi dolmuş araç,

6 adet kaçak parfüm,

2 adet sahte pasaport,

️ Suçtan elde edildiği değerlendirilen 1.035 TL Para ele geçirilmiştir.

2145 Park/bahçe ve Metruk yapı,  

1844 Tekel Bayii-Kıraathane, İnternet Kafe, Kafe ve işyeri denetlenmiştir.

HAYDİ Tim Komutanlığınca 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa istinaden, kanuna aykırı şekilde avlandıkları tespit edilen 12 şahsa toplam 193.943 TL idari para cezası uygulanmış, 41 Keklik doğaya salınmış, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

️ Sarıkamış Kayak Merkezinde konuşlu Jandarma Komando Arama Kurtarma Tim Komutanlıklarınca; (45) mahsur kalma, (68) kazaen yaralanma olayına müdahale edilmiştir.

Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik yapılan çalışmalarda;

  • KADES Projesi kapsamında 14 etkinlikte toplam 817 kişiye,
  • SİBERAY Projesi kapsamında 16 etkinlikte toplam 4.343 kişiye,
  • Narko Rehber En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi ve Narko-Nokta (Stand Kurulumu) kapsamındaki etkinliklerde toplam 2.095 kişiye,
  • Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri kapsamında 9 etkinlikte toplam 1.608 kişiye ulaşılmış,
  • Okul Servis Eğitimi, Sürücü-Yaya Eğitimi, Trafik Dedektifi Eğitimi, Okul Geçit Görevlisi Eğitimi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı Eğitimi kapsamında 112 etkinlikte toplam 7.058 kişiye Trafik Eğitimi verilmiş,
  • Toplam 120 İşyeri/okul ziyareti gerçekleştirilmiştir.

️ Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında toplam 951 adet broşür dağıtılmıştır.

️ Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü çerçevesinde Okullarda Alınan Tedbirler Kapsamında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilimiz genelinde 473 okulda 295 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi görevlendirilmiştir.

2023 yılı Mart dönemi ile 2024 yılı Mart dönemini karşılaştırdığımızda;

️ 2023 yılı Mart döneminde kişilere karşı 176, 2024 yılı Mart döneminde 190 suç işlenmiş, %8 artış yaşanmıştır.

️ 2023 yılı Mart ayında kişilere karşı işlenen suçların %100’ü,  2024 yılı Mart ayında kişilere karşı işlenen suçların % 99’u aydınlatılmıştır.

️ 2023 yılı Mart döneminde malvarlığına karşı 115, 2024 yılı Mart döneminde 65 suç işlenmiş, %46’ lık azalma yaşanmıştır.

Konuşmamın başında da belirttiğim gibi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak önceliğimiz olacaktır.

Bizler bu önceliğimiz doğrultusunda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın önderliğinde Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımız, tüm güvenlik güçlerimiz olarak suç ve suçluyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

Bu vesile tüm hemşehrilerimi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyor, huzurlu, mutlu sağlıklı günler diliyorum.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.