1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta artan vaka sayısı, ikinci dalga mı? Vali Öksüz açıkladı…
Kars’ta artan vaka sayısı, ikinci dalga mı? Vali Öksüz açıkladı…

Kars’ta artan vaka sayısı, ikinci dalga mı? Vali Öksüz açıkladı…

Kars’ta son günlerde artan koronavirüs vaka sayısının ikinci dalga olup olmadığı kentte merak konusu oldu.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz Kars’ta artan vaka sayısının vatandaşların özensiz davranışlarından kaynaklandığını ifade ederek, “Bu salgın dinamik birsüreç, salgına bitti gözüyle bakamayız. Buna ikinci dalga diyemeyiz ama zaman zaman basına da yansıyor, vatandaşlarımızın çok fazla özen göstermemesinden doğan düğünler, cenazeler, bu sorun tüm Türkiye’de şuan var.” dedi.

Salgın ile mücadelenin devam ettiğini ve asla rehavete kapılmamamız gerektiğini de anımsatan Vali Öksüz, “Kurallara uymamız gerekiyor, bunu özellikle ifade etmek istiyorum. İkinci dalga, sıkıntılı bir süreç söz konusu değil ancak zaman zaman vatandaşlarımızın da bu tedbirlere uymamaktan kaynaklanan artışlar olabiliyor. Biz karantina başta olmak üzere tedbirlerimizi mevcut duruma göre geliştiriyoruz. Ek tedbirler alıyoruz, bu tedbirler de Kağızman’da da, Digor’da da aldığımız karantina bu sürecin bir parçası, sonuna kadar mücadele edeceğiz, asla rehavete kapılmayacağız.” ifadesini kullandı.

Vatandaşlara da seslenen Vali Öksüz, “Bu bir yeni normal, pandemi öncesi, salgın öncesi davranışlarımıza dönersek sıkıntı çekeriz. Buradan seslenmek istiyorum; maske başta olmak üzere temizlik ve mesafe kurallarına harfiyen uymamız lazım. İlimiz tüm Türkiye ölçeğinde Kovid salgını konusunda en az vakanın görüldüğü illerden birisidir, bu niteliğini halen sürdürüyor. İnşallah biz de sürdürmekte kararlıyız. Ama vatandaşımıza da önemli görevler düşüyor.” diye konuştu.

Vali Öksüz, şuan yoğun bakımda hasta olmadığını, koronavirüs şüphesiyle yatan hastalarının tamamının tedavisinin normal serviste devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.