1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Arıcılık Günü Semineri
Kars’ta Arıcılık Günü Semineri

Kars’ta Arıcılık Günü Semineri

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Kars İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile Kars’ta Arıcılık Semineri düzenlendi.

A+A-

Kars Halk Eğitim Merkezi Çok amaçlı salonunda yapılan Seminere, Kars Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Kars Arı Yetiştirme Birliği Başkanı Soner Akat, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Kars Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Soner Akat, “Kars’ın arıcılıkta önemli yerinin olduğuna vurgu yaparak, Kars’ı arıcılığın merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’deki bal üretimine önemli ölçüde katkı sağlayan ilimizde bu katkıyı arttırma çabası içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İnanıyorum ki Kars Arıcılıkta ve Bal üretiminde hak ettiği yeri bulacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Arı Yetiştiriciliği uzmanı Prof. Dr. Ferhat Genç, Hacettepe Üniversitesi ekolojik Bal Üretimi uzmanı Prof. Dr. Kadriye Sorkun, Prof. Dr. Aslı Özkırım ve Dr. Ömür Gençay Çelemli tarafından İki oturum olarak Arı yetiştiricilerine Arıcılık konularında bilgiler verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.