1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta alt yapı çalışmaları
Kars’ta alt yapı çalışmaları

Kars’ta alt yapı çalışmaları

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kanalizasyon, kaldırım, asfalt yapımı, şu şebekesi, arıtma tesisi, alt ve üst geçit, gibi hizmetlerle kentin dört bir yanında çalışma yapıyor.

A+A-

Başkan Bozkuş, alt yapının önemine değinerek, bir kentin gelişebilmesi için alt yapısının sağlam olması gerektiğini kendilerinin de bunu sağlamak için gece-gündüz çalıştıklarını kaydederek, Kars’ın uzun yıllar alt yapı sorunuyla karşı karşıya gelmeyeceğini belirtti,

Bozkuş, “Artık bundan böyle vatandaşlarımız fosseptik çukurlarıyla değil şebekeye bağlı olarak atık sular ana kolektör vasıtasıyla akıtılacak. Daha önceki var olan şebeke burada gitgide artan yapılaşama olduğu için taşımıyordu.” dedi.

Bozkuş ayrıca, “Gaffar Okkan Bulvarı boyunca Yenişehir Örnek Mahalleleri Aynı kanal içerisinden doğalgaz, su ve kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. Şehrin kanalizasyon sorunu bu yıl olduğu gibi seneye de devam edecek yani şehrimizin kanalizasyon sorunu var olduğu sürece çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalarımız teknik olarak gerekli kor farkı dikkate alındıktan sonra binaların bodrum katları da hesap edilerek 3 metrenin üzerinde kazıyoruz. Yani her yönden gelecek olan tali bağlantıları alacak. Bundan sonra burası şehrin yerleşim alanlarının yoğunlaştığı bir bölge olduğu için ne kadar yapılaşma olursa olsun alt yapısı hazır durumdadır. Çünkü diğer kurumlarımızda aynı zamanda doğalgaz, su şebekesi, kanal ve elektrik şebekesi zaten var. Yani bu bölgede alt yapı sorunu kalmamış olacak. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra da yolun asfaltlanması, kaldırımlar ve refüjlerin yapılması kalıyor. Bütün bunlarda önümüzde ki yıl yapmaya başlayacağız. Bu yıl için 20 kilometre kanalizasyon yapmayı planladık. Şu ana kadar 6 kilometresini yaptık ve 14 kilometresini yapmak içinde hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Teknik olarak 80 santimetre ana kanalizasyon borularına çevreden çeşitli çaplarda borular bağlanıyor. Kot farkı çok sağlıklı bir şekilde yapılırsa bir üzeri kapandıktan sonra bacalar yükselecek ve kapak ile örtülecek. Atık su, hner yönden gelen bağlantı borularıyla da ana hatta toplanacak” diye konuştu.

Bozkuş daha sonra şunları söyledi:

“Her iki tarafta da çalışmalar devam ettiği içinde ister istemez de yol tahrip oluyor. Şehir içerisinde yolar yapılıyor. Ali gaffar Okkan Caddeci, İsmail Aytemiz Caddesi, Turan Çelik bulvarı, Subatan Yolu, Digor Yolu, Ardahan Yollarında da bütün proje çalışmaları tamamlandı. Keşif özetleri ve yaklaşık maliyetleri çıkartıldı. Mihrali Bey köprüsü yapılacak ve projesi hazırlandı. Ayrıca Mihrali Bey İlköğretim Okulunu ile Şehitler Mahallesi arasında bir alt geçit yapılacak. Bunlar her iki tarafta olmak üzere kavşaklarla birlikte projeleri tamamlandı ve bu gün yarın ihaleleri yapılacak. Yani üniversiteden gelen yol direk Cumhuriyet Caddesine bağlanacak. Artık bu aşamaya geldik. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu bölgelerde asfalt, refüj ve kaldırım çalışmaları yapılmış olacak. Ayrıca Gaffar Okkan Caddesi boyunca aydınlatma direklerini Hollanda’dan getirdik. Daha önce Kars’ta bu tip aydınlatma direkleri yoktu. Çünkü burası en güzel cadde olması gerekiyor. Çünkü protokol caddesidir. Bu caddeler Paşaçayır da dahil olmak üzere sıcak asfalt ile Erzurum Ardahan ve Iğdır yollarına bağlanacak. Ayrıca ödenekleri temin edildi ve bu yönde de bir sorunumuz yok artık. Eski Kaz heykelinin bulunduğu bölge yeniden elden geçirilecek. Çünkü Hastane yolu olmak üzere, bir çok caddenin kesiştiği bir kavşak olması itibariyle önem arz diyor. Bu konuda daha önce Kars’a ziyaretlerde bulunun bakanlarımızın da verdiği sözlerde de olduğu gibi kendilerinin desteklerini gördük.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.