1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, ‘Aktif ol, pedalla!’
Kars’ta, ‘Aktif ol, pedalla!’

Kars’ta, ‘Aktif ol, pedalla!’

Kars’ta, ‘Avrupa Spor Haftası’ bisiklet turu düzenlendi. Tur sonarsı Karslılara, ‘Aktif ol, pedalla!’ çağrısı yapıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde düzenlenen, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” spor etkinlikleri Kars’ta da devam ediyor.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda, ‘Avrupa Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında, 23-30 Eylül tarihleri arasında “Aktif ol” (“Be active”) sloganı ile Avrupa ve Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da bisiklet turu düzenlendi.

Geçekleştirilen spor etkinliğinde, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kars Bisiklet Kulübü ve Türk Kızılayı Kars Şubesi sporcu bisikletçileri 8,5 kilometre pedal çevirdi. Etkiliğe katılan bisiklet tutkunları, Kars halkını bisiklet kullanmaya davet etti.

Tarihi Kars Kalesi eteklerindeki bedesten meydanında bir araya gelen bisikletçiler, buradan start aldıktan sonra, tarihi Taş Köprü üzerinden geçerek, Dereiçi olarak bilinen Kars Vadisini boyunca pedalladı. Kars Kalesi arkasında bulunan vadi ve Kars Çayı boyunca pedal çeviren bisiklet tutkunları tekrar geri dönerek Bedesten Meydanında turlarını sonlandırdı. Etkinlik kapsamında turlarını tamamlayan bisiklet tutkunlarına Avrupa Spor Haftası anısına, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verildi. Katılım belgesini alan bisiklet tutkunları bedesten meydanında attıkları son turun ardından alandan ayrıldı.

SALTIK, “HAREKETSİZ KALMAYALIM, HAREKETTE BENDE VARIM! “

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada; Avrupa Spor Haftası münasebetiyle 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da eş zamanlı olarak bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

“Hareketsiz kalmayalım, harekette bende varım” mottosuyla bu etkinliği düzenlediklerini de söyleyen Saltık, “Hafta dolayısıyla halk yürüyüşü ve bisiklet turları düzenledik. Arkadaşlarımız farkındalık oluşturabilmek adına bugün pedal çevirdiler. ‘Hareketsiz kalmayalım, harekette bende varım’ mottosuyla yapılan bir program gerçekleştirdik. Tüm halkımızı yürümeye ve hareket etmeye davet ediyoruz. Bugün Bedesten, Kars Kalesi ve Dereiçi mevkisinde tarihi dokuyu sporla birleştirerek pedal çevirdik. Kars’ın doğası, tabiatı ve tarihi dokusuna atıfta bulunarak güzel bir organizasyon oldu. Her yaş ve meslek gurubunda arkadaşlarımız destek verdi..  Kars Bisikletliler Kulübü ve Kızılay Kars Şubesi de bizlere destek verdi, tüm bisiklet tutkunu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

KAYHAN  “TÜM HALKIMIZI SPOR YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Kars Bisiklet Kulübü Başkanı Batuhan Caner Kayhan da “Bugün tüm arkadaşlarımızla birlikte Avrupa Spor Haftasını etkinlikleri kapsamında 8,5 kilometrelik bir parkur tamamladık. Kızılay gönüllüsü arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir faaliyet oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bu ektiğe öncülük etti. Tüm halkımızı spor yapmaya ve hareket etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.  

Kızılay Gönüllüsü Ece Budak da “Bugün Kızılay olarak arkadaşlarımız ile birlikte bugünkü etkinliğe destek verdik. Hareketli bir yaşam için insanları bilinçlendirmek amacıyla bugün burada buraya geldik. “dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.