1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ‘adreste nüfus hizmeti’
Kars’ta ‘adreste nüfus hizmeti’

Kars’ta ‘adreste nüfus hizmeti’

Kars’ta, pandemi koşulları ve önlemleri kapsamında nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta ve yaşlı vatandaşların yeni kimlik kartı başvurularını evlerinden yapıyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda pandemi nedeniyle 75 yaş ve üzeri vatandaşların eski nüfus cüzdanlarını değiştirmek istemeleri durumunda öncelik nüfus müdürlüğü olmak üzere mahalle muhtarlıklarına yapılacak ön başvuru durumunda; 75 yaş ve üzeri vatandaşların kimlik kartı yenileme işlemlerini yetkili(kimlik kartlı) personeller tarafından ikamet ettikleri adreslerde işlem yapıldığını açıkladı.

Başvuru yapan 75 yaş ve üzeri vatandaşlar veya yakınları tarafından bankaya gerekli harç bedelinin yatırılması ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne veya bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına başvurmaları durumunda işlem sırası ve randevu almadan yeni kimlik kartı başvuru işlemi yapılabileceğini açıklandı.

Kars’ta İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek Adreste Nüfus Hizmeti ile TC Kimlik Kartı başvuruları alınmaya devam ediliyor. Evlerinden çıkamayacak durumda olan vatandaşların ayağına gidilerek yapılan hizmet vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.