1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta aç kalan güvercinlere esnaf sahip çıktı
Kars’ta aç kalan güvercinlere esnaf sahip çıktı

Kars’ta aç kalan güvercinlere esnaf sahip çıktı

Kars’ta etkili olan soğuk hava nedeniyle bazı araçlar çalışmadı, bazı sürücüler araçlarını battaniye ve kilimle kapatırken, yiyecek bulmakta zorlanan güvercinlere ise esnaf buğday ve arpa verdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Türkiye’nin en soğuk kentlerinden biri olan Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi nedeniyle sabah işe gitmek isteyen bazı sürücülerin araçları dondu. Sürücüler araçlarını çalıştırmak için çeşitli yöntemlere başvurdu.

Doğalgaz borularında da buz sarkıtlarının oluştuğu kentte kapalı otoparkı olmayan sürücüler araçlarının cam ve motor kısımlarını battaniye ve kilimle kapattı.

Kentte son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken güvercinlerin ise imdadına esnaf yetişiyor. Merkez Eski Pazar Caddesinde birçok esnaf, güvercinleri her sabah kilolarca buğday ve arpayla besliyor.

Esnaf Orhan Dallı, “Kuşlar bizi sabah erkenden bekliyorlar aynı kahvaltı bekleyen çocuklar gibi. İşe geldiğimizde de hemen yemlerini veriyoruz, kuşlar da yemlerini yedikten sonra gidiyorlar.” dedi.

Esnaf Kazım Demirbaş ise, havaların soğuması nedeniyle arazide bir şey bulamayan güvercinlere mecburen her gün yem verdiklerini ve tüm vatandaşların hayvanlar için duyarlı olması gerektiğini söyledi.

kars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(1).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(2).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(3).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(4).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(5).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(6).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(7).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(8).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(9).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(10).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(11).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(12).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(13).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(14).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(15).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(16).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(17).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(18).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(19).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(20).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(21).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(22).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(23).jpgkars’ta-ac-kalan-guvercinlere-esnaf-sahip-cikti-(24).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.