1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 8 adet hayvan içmesuyu göleti yapılacak
Kars’ta 8 adet hayvan içmesuyu göleti yapılacak

Kars’ta 8 adet hayvan içmesuyu göleti yapılacak

Kars’a yapılacak olan 8 adet hayvan içmesuyu göletinin 1. Grup Sel Kapanları İkmali İnşaatının ihalesi yapıldı. İhaleye 7 firma teklif verdi.

A+A-

Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı önceki yıllarda gerçekleştirilen sel kapanlarının bulunduğu köylerde hayvan içmesuyuna duyulan ihtiyaç ve talepler de dikkate alındı.

Merkez’e bağlı Esenkent Köyü, Bulanık Köyü, Çakmak Köyü, Digor’a bağlı Başköy Köyü, Kağızman’a bağlı Çallı Köyü, Kömürlü Köyü ve Selim’e bağlı Koşapınar Köyü, Koyunyurdu Köyü’nde yapımına başlanacak olan hayvan içmesuyu göleti köy halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Sel kapanlarının bakım-onarım, rezervuarına geosentetik kil örtü kaplaması yapılarak geçirimsizlik sağlanması, dipsavak ve hayvan içmesuyu arkları yapılmak suretiyle, kış sularını toplamak suretiyle hayvan içmesuyu göletleri olarak hizmet verecek hale getirilmesi amacıyla yapımı gerçekleştirilecek 8 adet sel kapanı inşaatını kapsayan Kars 1. Grup Sel Kapanı İkmali İnşaatı ihalesi Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İhaleye 7 firma teklif verdi.

Konuyla ilgili olarak Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yöremizde yoğun olarak yapılmakta olan hayvancılık için ihtiyaç duyulan hayvan içmesuyu göletlerinin hayırlı olmasını dileriz. DSİ hayvancılığın gelişmesine destek veriyor.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.