1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 70 yaşındaki nine gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor
Kars’ta 70 yaşındaki nine gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor

Kars’ta 70 yaşındaki nine gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor

Kars’ta 70 yaşında olan Sevim Dağar nine, engelli oğlu ile kiraladığı gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor.

A+A-

Yaşlılık maaşı ve engelli oğlu İsmail Dağar’ın iş göremezlik maaşı ile gecekonduda hayata tutunmaya çalışan Sevim nine, komşularının ve hayırseverlerin desteğiyle yaşamaya çalışıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2-3 ayda bir 200 liralık ve kömür yardımı aldığını söyleyen Sevim nine, borç ile aldığı kömür sobasını yakmakta zorluk çektiğini ifade etti. Komşuları tarafından küçük bir sobanın kendisine verildiğini ve ısınmak için bunu daha kolay yakabildiğini söyleyen Sevim nine, “Yaşlıyım elim ayağım tutmuyor, oğlum da engelli pek beceremiyor büyük sobayı yakamıyoruz, sağ olsunlar komşularımız bu sobayı verdi bununla ısınıyoruz.” dedi.

Evin sıvalarının döküldüğü, camlarının ve çatısının soğuktan korunmak için naylonla kaplandığı, 1 oda ve 1 girişi olan evde oğlu ile kiracı olarak yaşayan Sevim nine, “Allah’a çok şükür yaşıyoruz, yemeğimiz varsa yiyoruz, yakacağımız varsa yakıyoruz. Dün öğrenciler geldi bize destek verdi, evin sıvasını biraz yaptılar, kapıları ve pencereleri yapacaklar.” ifadesini kullandı.

Mahallesini çok sevdiğini ve yaklaşık 20 yıldan fazladır bu mahallede yaşadığını da söyleyen Sevim nine, komşularının yardım ettiğini, onların sayesinde geçinip gittiğini ve yetkililerden de yardım beklediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.