1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, 64 kişilik filyasyon ekibi 'dedektif' gibi çalışıyor
Kars’ta, 64 kişilik filyasyon ekibi 'dedektif' gibi çalışıyor

Kars’ta, 64 kişilik filyasyon ekibi 'dedektif' gibi çalışıyor

Kars’ta, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 64 kişilik filyasyon ekibi ‘dedektif’ gibi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor.

A+A-

Kars'ta, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında saha çalışmaları yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde hız kazandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan filyasyon ekipleri  korona virüs testi pozitif çıkan hastaların verdiği bilgiler ve kendi yaptıkları  araştırmalar neticesinde hastanın temas ettiği kişilerle ilk olarak iletişim kurup, adreslerine gidiyor en ufak ayrıntıları birinci ağızdan olay yerinde öğrenerek bu sayede virüsün yayılmasını önlüyor.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Kesgin, Korona virüs testi pozitif olan hastaların temas ettiği kişilere ulaşarak evlerinde izolasyon altında kalmalarını sağladıklarını ve böyle temaslı vatandaşların bilmeleri gereken iş ve işlemleri kendilerine anlattıklarını söyledi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytaç Erman Kesgin, "Ekiplerimiz hafta içi ve hafta sonu zaman fark etmeden  il sağlık müdürlüğünde bulunan operasyon merkezinden planlanmış bir şekilde temaslı kişilerin izolasyon kurallarını ihmal etmelerine engel olmaya çalışmaktadır. Ekiplerimiz saha çalışması olarak Covid-19 testi pozitif olarak neticelenen hastanın  temas ettiği kişilerin adreslerine giderek tek tek onay formu imzalatıp  kendilerini salgınla mücadele ve bulaş konusunda geniş bir şekilde bilgilendirip  irtibat numaraları vermektedir. Vatandaşlarımızın desteği ile bu işi en güzel şekilde başarmaktayız. Şu ana kadar yüzde yüz başarı ile filyasyon çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Dedektif gibi hareket ederek hiçbir şekilde temaslı bir vatandaşı eksik bırakmadan filyasyonunu yapmış bulunduklarını belirten Kesgin, “Ayrıca Sağlık Bakanlığının bir uygulaması ile temaslı kişilerin cep telefonlarına bir kod göndermekte ve bu kodlarla filyasyonlarımızı sonlandırarak filyasyon ile alakalı hizmetlerimizi daha da  özelleştirerek kişiye özel hale getirmiş olduk.  Bu mesajlar dolayısıyla yapılan ev ziyaretlerinde kişilere izole olmalarının toplum sağlığı için önemi anlatılmaktadır. Filyasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla sistemimiz  pozitif vaka temaslılarını Aile hekimliği sistemine aktarmakta ve Aile hekimleri de temaslı kişiyi  izolasyon süresince hergün sorgulamakta. herhangi bir şikayeti olması durumunda il operasyon merkezine bilgi vererek gerekli planlamanın yapılmasını sağlamaktadır bu süreçte bizlere yardımcı olan anlayışla yaklaşan vatandaşlarımıza teşekkür eder bu virüsü hep birlikte yeneceğimizi hatırlatmak isterim’’ diye konuştu.

kars’ta,-64-kisilik-filyasyon-ekibi-dedektif-gibi-calisiyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.