1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Kars’ta “30 Ağustos Zafer Bayramı” büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 97. yıl dönümü Kars’ta coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna bahşettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kars Valiliği tarafından organize edilen törene; Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Mehmet Boçnak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, 20. ve 21. Dönem DSP Kars Milletvekili Çetin Bilgir, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, İyi Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına sırasıyla Vali Öksüz, Tuğgeneral Nuhut ve Başkan Vekili Boçnak tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kutlama programında, Vali Türker Öksüz’ün makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Vali Öksüz, Tuğgeneral Nuhut ve Başkan Vekili Boçnak, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile birlikte Valilik Makamında tebrikleri kabul ettikten sonra tören Hükümet Konağı önünde devam etti.

Daha sonrada Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Mehmet Boçnak, askeri araç üzerinden törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama mesajının da okunduğu Valilik önünde düzenlenen program, günün anlam ve önemine dair Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Sibel Koçer’in konuşması ve yine Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ferdane Kaya ile Enes Aras’ın ‘30 Ağustos Zaferi’ konulu şiirler okunması ile devam etti. Buradaki tören, tören geçişi ile son buldu. Tören geçişi sırasında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının Sancağı vatandaşlar ve protokol mensupları tarafından ayakta selamlandı.

Valilik önündeki törenin ardından kutlama programına Garnizon Şehitliğinde devam edildi. Atatürk anıtına sırasıyla Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Mehmet Boçnak tarafından çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Ardından da Kars Valisi Türker Öksüz, şehitlik defterine duygularını aktardıktan sonra imzaladı.

Vali Öksüz şehitlik özel defterine: “Yüce milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’ni kutlamak, aynı zamanda vatan uğruna şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi anmak için şehitlerimizin manevi huzurunuzdayız.

Kahraman ecdadımızın kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm fertleriyle kazandığı tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 ağustos zaferi ile vatanımız işgalden kurtarılmış ve cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

30 ağustos zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu eşsiz zafer, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir.

Canınızı vererek bizlere emanet ettiğiniz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakârlıklar, yüce Türk milletinin kalbinde ve şanlı Türk direnişi tarihinde her zaman müstesna bir yer işgal edecek ve gelecek kuşaklar sizleri minnetle anacaktır.

Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye’yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, bu aziz millete boyunduruk vurduramayacak, ay-yıldızlı al bayrağımız dünya durdukça göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta gazi Mustafa kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, yıl dönümünü kutladığımız büyük zafer ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.“ şeklinde duygularını aktardı.

Tören daha sonra İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak ve dualar edildi. Şehitliğin gezilmesi ve şehit mezarlarına karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi.

30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(1).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(2).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(3).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(4).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(5).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(6).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(7).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(8).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(9).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(10).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlaniyor-(11).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(1).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(2).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(3).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(4).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(5).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(6).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(7).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(8).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(9).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(10).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(11).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(12).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(29).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(30).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(31).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(32).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(33).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(34).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(35).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(13).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(14).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(15).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(16).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(17).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(18).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(20).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(19).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(21).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(22).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(23).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(24).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(25).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(27).jpgkars’ta-30-agustos-zafer-bayrami-coskuyla-kutlandi-(28).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.