1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 3 bin 578 kişi aşılandı
Kars’ta 3 bin 578 kişi aşılandı

Kars’ta 3 bin 578 kişi aşılandı

14 Ocak’ta Çin'den ülkemize getirilen COVİD-19 CoronaVac aşısı ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da uygulanmaya devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Sağlık Bakanlığı 81 ilde olduğu gibi Kars’ ta da uygulanan aşılama sayısını COVİD-19 bilgilendirme Platformunda düzenli olarak yayınlamaya başladı.

Kars İl Sağlık Müdürlüğünün resmi internet sitesinde de yayınlanan aşı haritasındaki verilere göre; Türkiye genelinde şu ana kadar (25 Ocak 2021) 1 milyon 268 bin 224 kişi aşılandı. 

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu’ndan edinilen bilgiye göre an itibariyle Kars’ta 3 bin 578 kişi aşılandı. Gün içerisinde yaklaşık 200 kişinin aşı olmak için randevu talebinde bulunduğunu da belirten Müdür Lazoğlu, ilk etapta 4 bin 500 doz aşının geldiği daha sonra gelen 2 bin 400 doz ile birlikte aşı sayısının 6 bin 900 doza aştığını bildirdi. COVID-19 Aşı Bilgilendirme Platformunda yayınlanan haritada hangi ilde ne kadar aşı yapıldığı bilgisi görülebiliyor. İllere göre aşı dağılımı 10 dakikada bir güncelleniyor. Haritada en fazla aşının İstanbul’da, en az aşının ise Ardahan ve Bayburt’ta uygulanması dikkat çekiyor.

Aşı süreci nasıl olacak?

Aşı süreci hakkında da bilgi veren Lazoğlu, “Aşı uygulamasının bir süreci var. Vatandaşlarımız öncelikle SMS yoluyla ‘Aşı’ yazıp, boşluk bırakıp TC kimlik numarasıyla 2023’e mesaj gönderecekler. Sağlık bakanlığımız tarafından kendilerine ‘Aşı yapmaya uygunsunuz’ diye geri dönüş mesajı gelecek. Rendevu sistemi ve e- Nabız üzerinden hastaneler veya aile hekimlerinden randevu alarak aşılama hizmetinden faydalanabilecekler.” şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.