1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 2023 kış tatbikatı başlıyor
Kars’ta 2023 kış tatbikatı başlıyor

Kars’ta 2023 kış tatbikatı başlıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve 8 ortak ülkenin kuvvetleriyle birlikte yapılacak olan 2023 kış tatbikatı Kars’ta başlıyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ

9. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars’taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı’nda düzenlenecek olan "Kış-2023 Tatbikatı" 18 Ocak 2023-02 Şubat 2023 tarihleri arasında icra edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve 8 ortak ülkenin kuvvetleriyle birlikte yapılacak olan tatbikat için ülkelerin askeri personelleri Kars’a geldi.

Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tatbikatın amaçları arasında, birleşik harekatta işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, birliklerin savaşma becerilerinin test edilmesi, ateş ve manevra senkronizasyonunun artırılması, konuşlanma, yemek servisi, giyim, ikmal gibi temel konularda birliklerin eğitilmesi yer alıyor. Aynı şekilde kar ve zorlu kış koşullarında bakım, hayatta kalma, komuta ve kontrol sisteminin işletilmesi faaliyetleri de yer alıyor.” dedi.

karsta-2023-kis-tatbikati-basliyor-1.jpgkarsta-2023-kis-tatbikati-basliyor-2.jpgkarsta-2023-kis-tatbikati-basliyor-3.jpgkarsta-2023-kis-tatbikati-basliyor-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.