1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta 12 adet hayvan içmesuyu göletleri yapılacak
Kars'ta 12 adet hayvan içmesuyu göletleri yapılacak

Kars'ta 12 adet hayvan içmesuyu göletleri yapılacak

Kars’a Hayvan İçmesuyu Göletleri Planlama ve Proje Yapımı Ön Raporu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Bu göletlerle; 26 bin 970 adet büyükbaş ve 49 bin 680 adet küçükbaş olmak üzere toplamda 76 bin 650 adet hayvanın içme suyu daha yakın mesafede ve yeterli miktarda karşılanacak. Söz konusu hayvan içmesuyu göletlerinin toplam proje maliyeti yaklaşık 50 milyon lira olduğu ve gerçekleştirildiğinde yıllık 32 milyon lira et ve süt geliri artışı sağlayacağı planlandı.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 02.04.2018 tarihinde ihalesi yapılarak 29.05.2018 tarihinde 1.000.000 TL bedelle yüklenici Global Grup Enerji Müh. Müş. İnş. Tic. A.Ş. ile sözleşmesi imzalanan 24. Bölge Müdürlüğü 2. Grup HİS Göletleri Planlama ve Proje Yapımı Danışmanlık Hizmet Alımı İşi kapsamında; hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Kars ve Iğdır illerinde, hayvanların içme suyuna ulaşım mesafelerini kısaltarak et ve süt verimlerini artırmak amacıyla 12 adet hayvan içme suyu göletinin teknik rapor ve projelerinin yapılması sağlanacak. Yapılacak bu göletlerle, yörede yapılan inceleme ve alınan veriler doğrultusunda, 9 bin 630 adet yerli inek, 17 bin 340 adet kültür inek ve 49 bin 680 adet koyun olmak üzere, toplamda 76 bin 650 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvanın içme suyunu karşılayacak kapasiteye sahip olacak.

Projelerinin 2019 yılı içinde bitmesine müteakip yılın ikinci yarısında yatırım programına teklif edilerek inşaat ihalesi yapılarak yapımları gerçekleştirilecek. 24. Bölge Müdürlüğü 2. Grup His Göletleri Planlama ve Proje Yapımı Ön Raporu Toplantısı, Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili Şube Müdürleri ile yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu göletlerin yapılması hayvanların et ve süt verimini artıracak dolayısıyla köylüye gelir artışı sağlayacak ve ülkemiz hayvancılığına önemli katkılar temin edecek.

Yapılacak olan hayvan içmesuyu göletleri ise şöyle;
1. Kars Digor-Alem HİS Göleti
2. Kars Digor-Arpalı HİS Göleti
3. Kars Digor-Bostankale HİS Göleti
4. Kars Akyaka-Duraklı HİS Göleti
5. Kars Merkez-Karakaş Eşmeyazı HİS Göleti
6. Kars Sarıkamış-Yayıklı HİS Göleti
7. Kars Digor-Donandı HİS Göleti
8. Kars Susuz-Porsuklu HİS Göleti
9. Kars Kağızman-Şaban HİS Göleti
10. Kars Digor-Yaylacık HİS Göleti
11. Kars Sarıkamış-Yenigazi HİS Göleti
12. Iğdır Tuzluca-Aliköse HİS Göleti 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.