1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 103 yıllık ‘19 Mayıs’ coşkusu yaşandı
Kars’ta 103 yıllık ‘19 Mayıs’ coşkusu yaşandı

Kars’ta 103 yıllık ‘19 Mayıs’ coşkusu yaşandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da 103’üncü yılında coşkuyla kutlandı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğinde armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı geniş katılımlı, şenlik şekilde ve güzel havada gerçekleştirildi.

Samsun’dan getirilen Türk Bayrağı bir atlet tarafından Kars Valisi Türker Öksüz’e öpülerek temsil edildi. Vali Öksüz de Türk Bayrağını öperek teslim aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan’ın Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan 19 Mayıs coşkusu, bir dizi etkinliklerle devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Kars Fen Lisesi öğrencilerinden Umut Pakır da gençlik adına bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından da öğrenciler ’19 Mayıs’ konulu şiirler okudu. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen program akışı şu şekilde gerçekleştirildi:19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılan atletizm yarışlarında dereceğe girenlere madalyaları Kars Valisi Türker Öksüz tarafından verildi. Minik öğleciler ile gençlerin judo, jimnastik ve güreş dallarındaki spor gösterileri güne renk katarken, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin müzik gösterisinin ardından Halk Eğitim Merkezinin Kafkas ve Mahalli folklor gösterileri beğeni ile izlendi.

19 Mayıs coşkunun yaşandığı tören alanında günün anlam ve önemini anlatan Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan, gençlere seslendi.

19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin en önemli ve müstesna dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Müdür Arslan, “Bugün ve bu bayram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sizlere ithaf ve armağan edilerek ölümsüzleştirilmiş ve aynı zamanda aziz milletimizin gençliğine duyduğu güven ve ümit tescillenerek teyid edilmiştir.

Bu ithaf ve armağan elbette sizler için hem büyük bir onur ve hem de omuzlarınızda çok önemli ve kutsal bir emanet ve sorumluluktur. Sizler eşsiz bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olarak, tevarüs ettiğiniz bu kıymetli hazinenin gereği sorumluluklarınızı elbette layıkıyla taşıyacak; milletimizin istiklal ve istikbali, izzet ve selameti için kendinizi her an ve durmadan geliştirecek, hızla değişen, dönüşen ve maalesef evrensel değerlere tutunmakta artık güçlük çeken dünya için, yeniden ümit ve umut, nefes ve soluk olacaksınız.

Devletimizin en kritik ve varoluşsal amaç ve hedeflerinden biri ve belki en önemlisi,  sizlerin kendinizi yetiştirmeniz, geleceğe en güzel şekilde hazırlanmanız için,çağın gerektirdiği tüm olanak ve imkanları hizmetinize sunmak, bunu yurdumuzun en doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Edirne’den Kars’a her yerde ve coğrafyada, eğitimden kültüre, spordan sanata, bilimden teknolojiye her alanda  gerçekleştirmektir. Sizlerden beklentimizse zamanın kıymetini çok iyi bilen, kendi öz kimliği ve değerlerini tanıyan, yaşayan, bununla birlikte dünyayı ve zamanın ruhunu okuyabilen, hedeflerini dikkatle tayin edip bu doğrultuda azim ve kararlılıkla çalışan, gayret eden bireyler olmanızdır. Çünkü gelecek sizsiniz, ümidimiz sizsiniz, varabileceğimiz yer ancak ve ancak sizin ufuklarınızın çizgisidir…

Şimdi buradan, yedi düvel tarafından kuşatılmış bir milletin, içinde bulunduğu tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, kendisine giydirilmek istenen esaret gömleğini yırtıp, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı bu günde, tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasının 103. yıl dönümünde, Serhat Şehri, Ebul Hasan Harakaninin Diyarı, Gazi Karsın tüm gençlerini, en kalbi duygularla ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

SARIKAMIŞ’TA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören, Sarıkamış Hükümet Konağı önündeki alanında bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı.

Ardından ilçe milli eğitim ile Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğünün organizasyonu ile bando eşliğinde bayraklı yürüyüş düzenlendi.

Daha sonra Şehit Fikret Gündüz İlkokulu spor salonunda devam etti. Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği gün olduğunu söyledi.

Koçak,”19 Mayıs dünyada 600 yıl hüküm sürmüş imparatorluğun küllerinden oluşan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş tarihidir. Her yıl Ata'mızın gençliğimize armağan ettiği bayramı daha iyi anlıyor ve bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimize ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. ”dedi.

Konuşmaların ardından, halk oyunları gösterisi, öğrencilerin şiir okuması, Spor lisesi jimnastik ekibinin gösterimiyle devam eden etkinlikler, resim, şiir, kompozisyon ve atletizm yarışlarında dereceye girenlere protokol üyelerinin ödül vermesiyle sona erdi.

Etkinlilere, Kaymakam Doğan Kemelek,9’uncu Komando Tugay Komutan vekili Albay Selahattin Hakan Candan, Belediye Başkan Vekili Faruk Çelik, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

kars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(1).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(2).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(3).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(4).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(5).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(6).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(7).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(8).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(9).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(10).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(11).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(12).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(13).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(14).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(16).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(17).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(18).jpgkars’ta-103-yillik-‘19-mayis’-coskusu-yasandi-(19).jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.