1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 1 milyon hayvan aşılanacak!
Kars’ta 1 milyon hayvan aşılanacak!

Kars’ta 1 milyon hayvan aşılanacak!

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, 1 ay içerisinde 1 milyon hayvana aşılama işlemi yapacaklarını söyledi.

A+A-

Kars’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Hayvan Pazarı da geçici olarak durduruldu.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kars Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla, aşılama süresini hızlı ve toplu yapmak için hayvan hareketliliğini durdurma kararı alınmıştı. Bu alınan karar doğrultusunda pazarlarımızda bu manada tedbir amacıyla geçici olarak durduruldu. Ahırlardaki hayvanlar aşılandıktan sonra yetiştiricimiz hayvanlarını sağlıklı bir şekilde satışını gerçekleştirecek ve meralarda otlatmaya başlayacak.” dedi.

İl ve İlçelerimizdeki tüm personellerle en ücra köylerdeki ahırlara kadar tüm hayvanların aşılanması için çalışmaların başladığını kaydeden Düzgün, “Şuan şap aşısı, çiçek aşısı ve yeni doğan buzağılara küpeleme çalışmasını aynı anda yapıyoruz.” diye konuştu.

Yetiştiricilerden de bu işlemlerde yardım isteyen Düzgün, “Hayvan sayımızın fazla olması nedeniyle personellerimiz titiz ve özverili çalışma yaptığından sürenin uzamaması için yetiştiricilerimizin köylerinde, ahırlarında bulunmalarını istiyoruz. Gelen arkadaşlarımıza yardımcı olsunlar, hayvanlarını tutsunlar, bu çalışma neticesinde hem hayvan strese girmeden aşılanmış olur hem de daha kısa sürede bu işlem gerçekleşir ve alınan tedbirler ortadan kaldırılmış olur.” ifadesini kullandı.

Düzgün alınan tedbir kapsamında il genelinde yaklaşık 1 ay içerisinde 1 milyon hayvanın aşısının yapılması ve 100 bin civarında da yeni doğmuş buzağılara küpe takmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.