1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta 1 Mayıs
Kars’ta 1 Mayıs

Kars’ta 1 Mayıs

KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu, DİSK-Genel İş Sendikası Kars Şubesi ve Türk-İş Kars İl Temsilcilikleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

A+A-

Cumhuriyet meydanında bir araya gelen ve BDP, CHP, İşçi Partisi İl Başkanlığının da destek verdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü için kutlamaların yapılacağı meydana gelen vatandaşlar polis tarafından üst araması yapılarak alana alındılar.

Kars Emniyet Müdürlüğü personeli de Disk-Genel İş Sendikası Kars Şube Başkanı Mehmet Yerli’ye çiçek vererek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

1 Mayısta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından KESK Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars Şube Başkanı İnan Ercan yaptığı konuşmasında, yaşadığımız bu güzel ülkemiz işsizlikten, yoksulluktan her geçen gün kapanan işyerlerinden payına düşeni alıyor dedi.

Fabrikaların bir bir kapatıldığını ya da özelleştirme adı altında satıldığını belirten Ercan, ‘’Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesiyken özellikle 1980 sonrasında ki hükümetlerle tarımımız bitirildi. Tarımda dışa bağlı hale getirildik. Artan maliyetler ve kota uygulamaları yüzünden başta tütün ve şeker pancarı ekemez hale geldik. Kars şeker fabrikasında üretim yapılmıyor. Ülkemizde yok etme sırası hayvancılığa geldi. AKP hükümeti hayvancılığı bitirmekte kararlı. Daha dün resmi gazetede yayımlanan kararla et ithalatının önü açılmış oldu. Et ithalatının açılması demek ülkemizde ve bölgemizde hayvancılığın bitirilmesi demektir. Daha çok işsizlik, daha çok yoksulluk ve bunun getireceği göç demek. Kars’ta köylü sütünü 40 kuruştan satıyor. Devlet üreticiye destek vermesi gerekirken et fiyatlarını bahane ederek ne olduğu bilinmeyen et ithalatının yolunu açıyor’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından kutlamalara katılanlar davul zurna ve canlı müzik eşliğinde halay çektiler.

Kutlamalara katılanlar daha sonra olaysız şekilde dağıldılar.

Bu arada güne damgasını vuran görüntü ise Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in sendikacılar adına Belediye İş Sendikası Başkanı Mehmet Yerli’ye çiçek göndermesi oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.