1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Öğrenciler Sabancı Üniversitesi'nden Sertifikalarını Aldılar
Karslı Öğrenciler Sabancı Üniversitesi'nden Sertifikalarını Aldılar

Karslı Öğrenciler Sabancı Üniversitesi'nden Sertifikalarını Aldılar

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu ve İngilizce Yaz Okulu’nun birinci dönemi tamamlandı

A+A-

720 öğrenci Sabancı Üniversitesi’nden sertifikalarını aldılar

Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen İngilizce Yaz Okulu ve sekizincisi düzenlenen Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemi sona erdi.

Bugüne kadar 14 ülkeden 7 bine yakın öğrencinin katıldığı Sabancı Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu ve Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine bu sene Türkiye’den ve yurtdışından toplam 720 öğrenci katıldı. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri akademik, kültürel ve uluslararası bir ortam sunuldu.

Sabancı Üniversitesi lise öğrencilerine üniversite deneyimi yaşatmayı hedefleyen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun sekizincisinin ilk dönemi tamamlandı.

Sabancı Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu ve Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine; Türkiye’nin dört bir yanından olmak üzere 41 ilden ve yurtdışından toplamda 720 öğrenci katıldı.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda 1. dönemin müfredatında; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Sıvılarda Nanoteknolojik Uygulamalar: Tıp, Enerji ve Sanayi; Hukuk ve Etik; Nano Bilim ve Nano Teknoloji; Kuantum Fiziği; Astrofizik ve Diğer Yıldızların Gezegenleri; Bağışıklık Sistemi ve Kanser; Cerrahi Robotlar ve Biyomedikal; Phyton ile Bilgisayar Programlamaya Giriş; Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik; Endüstri Mühendisliğine Giriş; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Dünyada ve Gelecekte Kompozit Tasarımı ve Üretimi: TUMER-KTMM Merkezi’nde “Hands-on” Bilgi ve Deneyim; Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz; Girişimcilik ve Yenilikçilik; İnsanlık Tarihi; İnsan Hakları ve Dünya Düzeni; Uluslararası Makroekonomi; Uluslararası Hukuk; Psikoloji ve Felsefe; Batı Sanatının, Senfonik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Popüler Kültür ve Müzik: Tür, Stil ve Medya; Temel İngilizce Öğrenimi II; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik ile Üniversite ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak dersleri yer aldı.

Sabancı Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu’na katılan öğrenciler ise, Sabancı Üniversitesi Diller Okulu öğretim üyeleri tarafından hazırlanan programda 50 saat İngilizce öğrenmenin yanı sıra Amerika’dan gelen mentorler eşliğinde kalan zamanlarında çeşitli oyunlar ile Sabancı Üniversitesi’nin yeni hizmete açtığı Collaboration Space’in içinde Bilgisayar Programlama dersi aldı.

Ders dışı etkinlikler

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal olanaklar sunuyor. Tüm öğrenciler program süresince üniversitenin bilgi merkezi, spor salonu vb. sportif ve kültürel olanaklarından ücretsiz yararlanma hakkına oluyorlar.

Ders dışı spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle zenginleştirilen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda öğrenciler, unutamayacakları bir yaz okulu deneyimi yaşarken ufuklarını genişletme şansı da yakalıyorlar.

Gazetecilik Atölyesi

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, ders dışı etkinlikleri kapsamında Gazetecilik Atölyesi’ne katılma fırsatı yakaladılar. Atölye çalışması sayesinde habercilik eğitimi alan öğrenciler; öğretim üyeleri ile röportaj gerçekleştirdiler, LYO deneyimleri ve aldıkları dersler ile ilgili köşe yazıları hazırladılar.

Collaboration Space Atölyesi

İngilizce Yaz Okulumuza katılan öğrenciler, bu yıl ilk defa Sabancı Üniversitesi’nde açılan Collaboration Space’de uygulamalı olarak, drone, roket, maket uçak yaptılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.