1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Gazeteciler Tarihe Şahitlik Edecek
Karslı Gazeteciler Tarihe Şahitlik Edecek

Karslı Gazeteciler Tarihe Şahitlik Edecek

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan ile Gürcistan Cumhurbaşkanlarının katılacağı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin ilk resmi treninin Bakü’den Kars’a sefere başlama törenine Karslı gazeteciler de şahitlik etmek için Bakü’ye gitti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Asrın projesi olan Demir İpek Yolu diye adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi ilk resmi seferine başlıyor. Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü olan 30 Ekim tarihinde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin ilk resmi treni Gürcistan’ın Başkenti Tiflis üzerinden Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den Kars’a sefere başlayacak. Bakü’de yapılacak olan törene katılmak üzere Kars’tan üç gazeteci davetli olarak Bakü’ye gitti.

Kars’tan Ankara’ya, Ankara’dan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Bakanların heyetine Kars’tan Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yargıç Harmankaya, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı ve Kars Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ercüment Daşdelen ile Denge Gazetesi Muhabiri Tacettin Durmuş eşlik ediyor.

Kars’tan Bakü’ye giden Karslı Gazeteciler, Bakü’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Başkanlığındaki Azerbaycan-Türk iş formu ve heyetler arası görüşmelere katıldıktan sonra 30 Ekim’de Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin ilk resmi treninin Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den Kars’a sefere başlaması törenini takip edecek.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geçtiğimiz Cuma günü memleketi Kars’ta katıldığı Karakurt - Erzurum il sınırı 2. kısım yolu temel atma törenine katılmasının ardından Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Vali Doğan’dan kısa brifing alan Bakan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz değerli arkadaşlarımızla birlikte, hemşerilerimizle birlikte daha önce test seferleri yaptık. Yerel basınımız, buradaki ulusal basın temsilcilerimiz de bizi yalnız bırakmadılar onlara eşlik ettiler. İnşallah Pazartesi günü Cumhuriyetin Kuruluşu olan 29 Ekim’i inşallah burada sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kutladıktan sonra ertesi gün gidip Bakü’den Bakü-Tiflis-Kars ilk resmi trenini başlatacağız ve Kars’ın Kurutuluş yıldönümü olan 30 Ekim’de de bu kadar önemli bir projeye, bu kadar önemli bir tarihe inşallah şahitlik edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.