1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Esnaf “Hayır” Diyor
Karslı Esnaf “Hayır” Diyor

Karslı Esnaf “Hayır” Diyor

12 Eylül’de yapılacak olan Referandum öncesi her kesimden farklı görüşler geliyor. En çok da “Hayır” sesi yükseliyor.

A+A-

Kars’ta da bazı esnaflar referandum da “Hayır” oyu vereceklerini söyleyerek gerekçe olarak da ekonomi sıkıntılarını gösterdiler.

 

Referandumda “hayır” oyu kullanacağını belirten Selahattin Çantay, “Referanduma “hayır” oyu vermemin birçok nedenleri var. Hükümet esnafı, köylüyü ve işçiyi bitirdi. İkinci nedeni ise, 1980 öncesi yapılan Referandum Anayasasına “evet” oyu vermiştik. Kenan Evren döneminde Türkiye’nin yüzde 99’u “evet” oyu vermişti. Şimdi neden “evet” oyu verelim yani. O zaman “evet” oyu verip kabul etmişiz. Şimdi “hayır” dememiz imkansız. Çünkü aynı Anayasayı biz kabul ettik. Bazı nedenlerden dolayı değiştirmek istiyorlar. Hükümetin kendi çıkarları doğrultusunda hazırlanmıştır.” dedi.

 

Çantay, “Esnaf olarak, 2 Liraya almış olduğumuz malı arkamızı dönüyoruz 1 Liraya, 1 buçuk Liraya satıyoruz. Acaba nedendir?. “1980 öncesi Kapitalizm ve Komünizm vardı” derdik şimdi, ne Kapitalizm kaldı nede Komünizm kaldı, bunları artık göremiyoruz. Bazı insanlar kendi partilerini işaretlerini kaldırıp siyasi görüşünü o şekilde belli ederek Referanduma “evet” diyor. Siyasi partilerden MHP ve CHP “hayır” oyu kampanyasına katılmışsa, partilerini savunan insanlar ise “evet oyu kullanacağız” diyorlar. Partileri “hayır” diyorsa, seçmen olarak kendilerinin de “hayır” oyu vermesi gerekiyor. Hükümet esnaflarımızı perişan etti. Emeklilerin maaşlarına, Maliyeye borcu olanlara blokeler getiriliyor, birçok insanın çocuğu okuyor. Bu kadar sorun yaşatıldı bunları açıklasınlar. Referandumu neden bayram sonrasına bıraktılar merak ediyorum. Yine kömür, makarna ve şeker mi dağıtacaklar. Bunların hesabını sormak için, referandum da oylamaya “hayır” oyu vereceğim.” diye konuştu.

 

ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEDİLER

 

Rıfat Çantay ise, şunları söyledi: “Referanduma “hayır” oyu vereceğim. Türkiye’nin geleceğinin hayırlı olması için, Cumhuriyetimizi kurtarmamız için “hayır” diyeceğim. Çünkü, Cumhuriyetimiz parçalanıyor. Halkın durumu oldukça iyiydi hiçbir sorun yoktu ama Hükümet halkı birbirine düşürdü ve ülkeyi iç savaşa sürükledi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.