1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı dağcılar, Ağrı Dağının zirvesinde!
Karslı dağcılar, Ağrı Dağının zirvesinde!

Karslı dağcılar, Ağrı Dağının zirvesinde!

Karslı Dağcılar Alpay Korkmaz ve Ahmet Öztürk Türk, Polonya ve Ukraynalı dağcılara birlikte Ağrı Dağı’nda zirve yaparak Kars Kafkas Dağcılık Kulübü flamasını 5 bin 137 metrede açtı.

A+A-

Böylece Karslı Dağcılar, Kars Kafkas Dağcılık Kulübünün kuruluşunu, Türkiye’nin en yüksek noktası Ağrı Dağı’nın zirvesinde ilan ettiler. Kars Kafkas Dağcılık Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk yapılan bu tırmanışla şehrimizi iyi bir şekilde tanıttıklarını ve sporseverlere örnek olmak açısından da bu zirveyi tüm Kars halkına armağan ettiklerini söyledi.

Kars ve komşu illerin doğası ve dağları ile bulunmaz bir yer olduğunu da belirten Karslı Dağcılar Alpay Korkmaz ve Ahmet Öztürk, “Tırmanışımız 3 gün sürdü. Birinci gün 3 bin 200 metrede, ikinci gün 4 bin 200 metrede kamp yaptıktan sonra ve üçüncü gün de zirve yaparak tırmanışımızı gerçekleştirdik. Kars, dağcılık anlamında çok iyi dağcı yetiştirebilecek potansiyele sahip bir ildir. Çünkü tüm dağlarda Karslı Dağcılar öncü ve lider olmaktadır. Ülkemizin birçok şehrinden gelen dağcılar ile birlikte zirve yaparak kuruduğumuz Kars Kafkas Dağcılık Kulübü flamasını Ağrı Dağı Zirvesinde 5 bin 137 metrede açtık. Bu tırmanış ile şehrimizi iyi bir şekilde tanıtmaya gayret ettik. Sporseverlere örnek olmak açısından bu zirveyi tüm Kars Halkına armağan ediyoruz. Kars doğası ve dağları ile bulunmaz bir yerdir.” Dediler.

dagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(14).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(12).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(7)-001.jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(8).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(10).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(13).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(4).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(5).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(6).jpgdagcilik-kulubunun-kurulusunu,-agri’nin-zirvesinde-ilan-ettiler-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.