1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kars’ın köylerinde yanmayan sokak lambası kalmayacak”
“Kars’ın köylerinde yanmayan sokak lambası kalmayacak”

“Kars’ın köylerinde yanmayan sokak lambası kalmayacak”

Aras Edaş, Kars’ın köylerinde meydana gelen elektrik kesintileri ve arızları ortadan kaldırmak için yatırımlarına devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Peynir turizminin önemli köylerinden olan Boğatepe başta olmak üzere, bölgede 8 gurup köyde çalışmalarını tamamlayan Kars Aras Edaş ekipleri köylerde bulunan trafo, enerji hatları ve direkleri yenileyip baştan aşağı aydınlatıyor.

3 vardiya halinde 24 saat esasına göre il genelinde mesai mevhumu gözetmeksizin köyleri elden geçirdiklerini belirten Kars Aras Edaş İl Koordinatörü Bülent Gürel, çalışmaların devam ettiği merkez Boğatepe Köyünde incelemelerde bulundu.

Kars’ı, başta gravyer ve kaşar peyniri, çok çeşitli florası, müzesi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtan Boğatepe Köyünde elektrik sorununa son verdiklerini belirten İl Koordinatörü Bülent Gürel, il genelinde özellikle köylerde yanmayan tekbir sokak lambası kalmaması için projeleri hayata geçirdiklerini açıkladı.

İftar sonrası köyde yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen ve köy halkı ile bir araya gelen Gürel gazetemize yaptığı açıklamada: “Rakımı yüksek olan Boğatepe Köyümüzde sık sık arızalar oluyordu. Bu bölgede 8 gurup köyümüzün bütün enerji hatlarını yeniledik. Bu yılda Boğatepe köyüne ikinci bir trafo ilavesi yaparak, aynı zamanda köyün tamamını galvaniz kaplı demir direklerle donattık. İnşallah bundan sonra köyümüzde elektrik kesintisi yaşanmayacak. Boğatepe Kars’ımızın üretken bir köyüdür. Bu köyümüz ile Kars’ı sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtılıyor. Köyümüzde kış aylarına yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyordu. Gerilim düşümü çok sık yaşanıyordu. Köylülerimiz hayvanlarını sağamıyordu. Yenilediğimiz enerji hattı ve trafo marifetiyle köylünün üretimi daha sağlıklı ve yüksek olacak. Hayvan sağımlarında bir sıkıntı olmayacak. Köyün içerisindeki aydınlatmaları da şehir aydınlatması gibi yapıyoruz. Sadece köylerimizde değil il genelinde yatırımlarımız devam edecek. Başta köycülülerimiz olmak üzere Muhtar Haydar Koçulu ve çalışanlarıma teşekkür ederim.”dedi.

Boğatepe Köyü Muhtarı Haydar Koçulu da 500 nüfusu olan 63 haneli köyünden yapılan çalışmaların ardından artık elektrik sorunu yaşanmayacağını belirterek Aras Edaş ve ekibine teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.