1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Kaybı İstanbul'un Kazancı
Karsın Kaybı İstanbulun Kazancı

Kars'ın Kaybı İstanbul'un Kazancı

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan Hasan Sultanoğlu veda yemeği verdi.

A+A-

Altı yıl Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu görevini yürüten Başkonsolos Sultanoğlu, Kayabaşı Restoran’da dostlarıyla bir araya gelerek, Karslılara veda etti.

 

Kars’ta görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Sultanoğlu ; “Kars’ı kendi vatanım, doğduğum köy kadar devdim. Bizim tek amacımız Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da ileri seviyelere taşımaktı. Bu kardeşliğe aziz Karslılar da büyük katkı sundular. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Her bir hemşerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İstanbul’da da kapım bütün Karslılara açıktır. Bu gecede bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Kars halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Başkonsolos Hasan Sultanoğlu’nun Kars’tan ayrılacak olmalarına oldukça üzüldüğünü ; fakat İstanbul’a atanmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Sultanoğlu’nun Kars’a ve Kafkas Üniversitesi’ne büyük katkıları olduğunu, Azerbaycan’daki üniversitelerle işbirliği kurulmasında Başkonsolosun önemli derece etkin rol oynadığını ve üniversiteye Haydar Aliyev Eğitim ve Kültür Merkezi kazandırdığını ifade ederek, Sultanoğlu’na teşekkür etti.

 

Davetliler de ayrı ayrı görüşlerini ifade ederek ; “üzgünüz ama bir o kadar da sevinçliyiz ; çünkü Başkonsolosumuz Kars’tan ayrılsa da İstanbul’da yine bizimle beraber” dediler.

 

Yemeğe; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Kars Ticaret ve Borsa Başkanı İsmet Çelik, TEDAŞ Kars İl Müdürü Adem Beyribey, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP MKYK Üyesi Settar Kaya, DSP Kars İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Encümenleri, iş adamları, Azerbaycanlı öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş ve Yeni Azerbaycan Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Kars’ta gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

 

01.20100519095940.jpg

02.20100519095951.jpg

03.20100519100002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.