1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın kaderi öteleniyor mu?
Kars’ın kaderi öteleniyor mu?

Kars’ın kaderi öteleniyor mu?

Kars’ın kader projelerinden biri olan “Kars İli Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri Yapımı” işi tasfiyeye mi gidecek, ilk kazma ne zaman vurulacak, ihalesi bitti ancak neden işe başlanılmadı? sorusu kentin gündemine oturdu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, dönemin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli nezdinde Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın girişimleriyle yıllardır yapılması beklenen ve nihai ihalesi yapılan projenin bir soruşturmaya takılması ve işe başlanılmaması Kars’ta büyük üzüntü yarattı.

Kars İli Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri Yapımı işi ihalesi Atıksu Dairesi Başkanlığı Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde gerçekleşti ve 144 milyon 861 bin 061 lira 37 kuruş ile ihaleyi kazanan HSY Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Zirve Ada İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Restart Yapı Enerji Endüstri Anonim Şirketi ile 30.12.2021 tarihinde sözleşme imzalandı.

“Kars İli Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri Yapımı” işinin ihalesini alan ilk firmanın işin başlamaması ve artan inşaat maliyetleri nedeniyle firmanın işi tasfiyeye götüreceği öğrenildi. Firmanın yeni çıkan tasfiye kararnamesinden faydalanarak işi bırakacağı ancak işi devir almak isteyen Karslı iş insanı Uluray Yapı İnşaat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Ulu, devir için başvurup işi tamamlamak istediği ancak şirket ortağı mühendisin FETÖ üyeliği iddiası ile ilişkin soruşturma geçirmiş olması nedeniyle devirin onaylanmadığı edindiğimiz bilgiler arasında.

Uluray Yapı İnşaat Anonim Şirketi’nin aynı durumu Gaziantep’te de yaşadığı ve ihalenin 9 ay ötelendiği ve de ilk ihalenin açık usulle 96 milyon 921 bin liraya alınan ihalenin 177 milyon liraya başka bir firmaya davet usulü verildiği, Kars’ta da bunun bir örneğinin yaşanmasının olası olduğu gözlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.