1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın İşsizler Ordusu
Karsın İşsizler Ordusu

Kars'ın İşsizler Ordusu

İŞKUR kayıtları başladı uzun kuyruk oluştu

A+A-

2 BİN KİŞİNİN İŞE ALINACAĞI KAYITLARA İLK GÜN 3 BİN KİŞİ BAŞVURDU

İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma projesi kapsamında geçtiğimiz yıl 9 aylık çalışma süresiyle 3 bin kişinin istihdam edildiği Kars’ta sayı bu yıl 2 bine düştü. Bugün başlayan kayıtlara yaklaşık 3 bin kişi başvurunca kurum önünde uzun kuyruk oluştu. Sabahın erken saatinde kuyruğa giren vatandaşlar nüfus cüzdanları ve diğer belgelerle birlikte yakıt olmak için saatlerce kuyrukta beklediler. Yer yer izdihamlarında yaşandığı kurum önünde olası kazaların önüne geçilebilmesi için trafik ekipleri de önlem aldı.

İŞKUR’un Garnizon Şehitliği önündeki binası bugün uzun kuyruğa tanıklık etti. Kadın ve erkeklerin kayıt için 5’şerli gruplar halinde içeri alındığı bina önünde oluşan kuyruk yer er 1 kilometreyi buldu. İlçelerden ve köylerden minibüslerle kente akın eden vatandaşlar kuyruktaki yerlerini alıp sıranın kendilerine gelmesini beklediler. Kurumun güvenlik görevlileri oluşan kalabalık nedeniyle zor anlar yaşadılar. Vatandaşların işlemlerini bir an önce yaptırmak için acele etmesiyle yer yer izdiham yaşandı.

Yaşlı-genç, kadın-erkek 7’den 70’e iş umuduyla İŞKUR binası önünde bekledi. Çocuklarıyla birlikte anneler, evlatlarıyla birlikte kuyrukta bekleyen yaşlılar iş umuduyla beklediklerini söylediler. Kimi yorgunluktan kaldırım kenarına oturdu kimi de işsizliğini ve iş umudunu yanık sesiyle türkü söyleyerek dile getirdi.

Yaklaşmakta olan kış mevsimi nedeniyle bir an önce işe girmeyi beklediklerini söyleyen vatandaşlar, işsiz kalmak istemediklerini ifade ettiler.

İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, “Toplum yararına Program kapsamında Kars’a ayrılan kontenjan sayısı 2 bindir. Müracaatlar bugün itibariyle başladı. 29 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. 27 Eylül Cuma gününe kadar şahsen İl Müdürlüğümüze müracaat edebilirler  29 Eylül’e kadar da internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresinden başvurabilirler. Şartlar ise kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 19 yaşından gün almış olması şartı var. Dul, malul, emekli maaşı almamış olması gerekmektedir. Birde öğrenci olmaması gerekiyor; Açık Öğretime kayıtlı öğrenciler hariç.  Şu anda bu şartlara uyan herkes müracaat edebilir. Kuralar noter huzurunda olacağı için işsiz vatandaşlarımız başvuracak. Örneğin; Kars Belediyesine 190 tane kontenjan ayrılmış. Sayı 191’i bulursa notere gidecek. Noter kurasından sonra bize listeler gelecek. Bizde ilan tahtasında ilan edeceğiz. Noter tarihi 1-3 Ekim tarihleri arasında olacak. Ekim’in ikinci haftasında da şahıslar işe başlamış olacaklar. A’dan Z’ye bütün masraflar İŞKUR’a ait. Kurumlar sadece elemanları çalıştıracaklar başka bir şey yapmayacaklar.” dedi.

Kayıtların başladığı ilk günde oluşan kuyrukta yaklaşık 3 bini bulan sayının önümüzdeki 1 hafta içinde 5 bini geçmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.