1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın Fetih yıl dönümünün coşkuyla kutlanmasını istiyoruz
Kars'ın Fetih yıl dönümünün coşkuyla kutlanmasını istiyoruz

Kars'ın Fetih yıl dönümünün coşkuyla kutlanmasını istiyoruz

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen yazdı...

A+A-

Selçuklu Türklerinin Anadolu’ya ilk girişi 1064 yılının 16 Ağustosunda Kars’tan başlamıştır.
Sultan Alparslan 1064’de devrin en güçlü surlarına sahip olduğu için fethedilemez denilen Anı şehrini 1064 yılının 16 Ağustosun da ele geçirerek Anadolu’ya ilk girişi Kars’tan başlatmıştır.
Kimselere tarih dersi verme gibi bir niyetimiz bulunmamakla beraber, Sultan Alparslan, Doğu Anadolu sınırlarındaki Bizans idaresini kabul etmiş olan bazı Gürcü ve Ermeni prensliklerini kendisine bağlamıştır. Ayrıca Kars ve Van da alınarak Türk topraklarına dahil edilmiş,1066 yılından itibaren Gümüştegin, Afşin, Emir Sanduk gibi ünlü Türk komutanlar Anadolu'ya akınlar düzenlemişlerdir.
Şimdi, Malazgirt Zaferinin 26 Ağustosta 948’nci yıldönümü çok büyük bir organizasyonla törenlerle kutlandı. Zaferimiz kutlu olsun.
Karslılar olarak önümüzdeki yıl Kars’ın Selçuklu Türkleri tarafından fethinin 16 Ağustos 2020 yılındaki 956’ncı yıldönümünün Malazgirt’te olduğu gibi Kars’ta da görkemli programlarla, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devletimizin yetkililerinin katılımıyla coşku içinde kutlanmasını talep ederek istiyoruz.
Sayın Kars Valimiz Türker Öksüz’ün ve Milletvekillerimizin, siyasi partilerin ayrıca sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda çalışma başlatacağını ümit ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.