1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ın En Büyük Sorunu YOL
Karsın En Büyük Sorunu YOL

Kars'ın En Büyük Sorunu YOL

Kars’ın Arpaçay ve Koçköyü’nü birbirine bağlayan yollar delik deşik…

A+A-

Arpaçay ve Koçköyü arasında bulunan Tepecik, Değirmenköprü, Karakele, Küçükboğaz, Bardaklı ve Arslanoğlu köylüleri yollarının köstebek yuvasına döndüğünü belirterek bir an önce yapılmasını ve artık kendilerinin de düzgün yollarda yolculuk yapma olanaklarının sunulmasını istediler.

Tarım arazilerine gidip gelmekte sıklıkta kullandıkları yolların senelerdir benzer görüntüler içinde olduğunu ve kalıcı çözüm getirilmemesini de anlayamadıklarını söyleyerek dert yandılar.

Koçköy’ünü yine bölgede bulunan Cedere, Bardakllı, Söğütlü, Polat gibi köylere bağlayan yollardaki bozukluklar da ulaşımı aksatıyor. Aksayan sadece ulaşım değil vatandaşların zamanları harcanıyor. 1 saatlik yolu daha uzun sürede almak zorunda kalan köylüler bu defa da ilçe merkezi ve Kars’taki işlerini yetiştirebilmek için sabah ezanında yola çıkıyorlar. İlçe ve il merkezinde de çoğu zaman işlerini yetiştiremiyorlar ve aynı işkenceyle köylerine geri dönmek zorunda kalıyorlar.

Köylüler, “Köylerimizi birbirine bağlayan yollarla birlikte Koçköy’ü Arpaçay’a bağlayan yollar çukurlarla dolu. Özellikle birçok köyün birlikte kullandığı yollarda bozulmalar hızla devam ediyor. Yazın başından beri yağmur durmaksızın yağıyor. Zaten kışta çok sert geçti. Bir ay sonra tarlalarımıza koşacağız. Yüklü traktörlerle bu yolları kullanacağız ve daha da bozulacak. Sonra da malum kış geliyor. Zaten kış aylarında da yoların yapılması çok zor. Bu nedenle devletin bir an önce yollara el atmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştular

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.