1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI
KARS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

KARS’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

​​​​​​​Kars Ticaret ve Sanayi Odası Kars’ın coğrafi işaret tescilli ürünlerini Ankara’da tanıttı.

A+A-

KARTSO tarafından tescil ettirilen 6 ürünün sergilendiği stant çeşitli illerden gelen TOBB delegeleri ile Ankaralıların yoğun ilgisini gördü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Genel Kurulu dolayısıyla Ankara TOBB İkiz Kulelerde yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantlar açıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda oda ve borsanın stant açarak kendi şehirlerinin yöresel zenginliklerini tanıttığı fuarda, Gazi Kars’ın coğrafi işaret tescilli ürünlerinin sergilendiği KARS TSO standı ziyaretçilerin beğenisini topladı.

KARSTSO tarafından Kars adına coğrafi işaret tescili alınan 6 ürünün tanıtıldığı stant, fuarın ilk günü çok sayıda oda ve borsa başkanı ile TOBB delegeleri tarafından ziyaret edildi.

Fuar kapsamında Kars Eski Kaşar Peyniri, Kars Taze Kaşar Peyniri, Kars Kazı, Kars Kavılca Bulguru, Kars Ketesi, Kars Gravyer Peyniri ve Kars Balı tanıtıldı. Özellikle Kars Kazı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

“Kars, coğrafi işaretli ürünlerde Son Yıllarda Revaçta”

Kars’ın coğrafi işaretli ürünlerinin son yıllarda ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü kaydeden Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, yaptığı açıklamada Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 6 ürünün tescillendiğini aynı zamanda 10 ürün için de gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Kars’ın geleneksel ürünlerini yaşatmak, geleceğe taşımak ve katma değer sağlamak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde coğrafi işaret tescil çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Bozan, KATSO’nun Kars adına 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi aldığını 10 ürün için de başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kars’ın tescilli ürünlerinin büyük çoğunluğunu tarımsal ve hayvansal ürünler veya kaynağını tarım ve hayvancılıktan alan ürünlerden oluştuğunu belirten Bozan, “Kars köklü bir geçmişe ve kültürel anlamda zengin bir mirasa ev sahipliği yapmakta. Gerek yeme-içme gerekse el sanatları açısından bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin ortak izlerini üzerinde taşımakta. Günümüzde halen yaşatılan bu değerlerimizin önemli bir ayağını ise coğrafi işaretli ürünlerimiz oluşturmakta. Bu nedenle şehrimizin yöresel ürünlerinin aslına uygun bir şekilde üretilerek, geleceğe taşınmasına Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.