1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın çağrı ve lojistik çağı
Kars’ın çağrı ve lojistik çağı

Kars’ın çağrı ve lojistik çağı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Kars’ta yaklaşık 300 kişilik çağrı merkezinin kurulması ve lojistik köy gündemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kars’ta yaklaşık 2 yıl önce kurulan Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) hazırladığı raporlar ve yaptığı incelemelerde lojistik köy ve çağrı merkezinin aciliyet oluşturduğunu rapor etmesi bu iki önemli noktaya dikkatleri çekti. Kars Valisi Ahmet Kara ve siyasilerin de destekleriyle bu aciliyet arz eden konular kentin adeta umudu oldu. Lojistik köy ve çağrı merkezinin hayata geçmesiyle birlikte ortalama 700’ün üzerinde gence iş olanakları sağlanacak. Böylelikle kentte bir ekonomik hareketlilik yaşanacak ve hem esnaf hem de vatandaşlar burasını yaşanabilir bir kent haline getirecekler. Ekonomisi olan toplumların refah seviyesinin de güçlü olacağı gerçeği de göz önüne alınırsa, ithalat ve ihracatta geride olan bu sınır kentinde artık bu alanlarda da bir hareketlilik görülecektir.

Bu tür olumlu gelişmelerin gelecekte Kars’ı kuşatacağına inanlardan biri olan ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy da, vakit geçirilmeden çarı merkezi ve lojistik köy ile ilgili adımların atılması gerektiğini ifade etti.

“Çağrı Merkezi deyip geçmeyeceksin” diyen Güvensoy, Çağrı merkezinin bir ilin yüzde 50 istihdam olanağı olduğunu söyledi. Çağrı merkezinin bir an evvel hayata geçirilmesiyle ilin ekonomik anlamda bir canlılık kazanacağına inandığını belirten Güvensoy, “İnşallan çağrı merkezi kısa zamanda gerçekleşir ve kentimiz nefes alır. Çağrı merkezi bir ilin .bana göre bel kemiğidir. Çağrı merkezi olan bir ilin ekonomi sıkıntısı söz konusu olamaz. En az 200-300 gencin çalışmasıyla kent ekonomisi rahat bir nefes alacaktır. Böylelikle işsizlikte büyük oranda çözülecektir. Siyasilerimizin de bu işin üzerinde durup el birliği ile hayata geçmesini sağlamak gerek. Sayın Valimiz Ahmet Kara da bu işin üzerinde sıkı şekilde duruyor. Bunun gerçekleşmesiyle esnaflarımızın da nefes alacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Güvensoy, lojistik köyle ilgili de şu açıklamada bulundu:

“Lojistik köy kurulduğunda gümrükleme işlemleri de kendiliğinden başlayacaktır. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunda da indirme-bindirme işlemleri Kars’ta yapılacak umudu da var. Bu bir nevi serbest bölgeye de ağırlık kazandırıyor. Gümrükleme olması için ithalat ve ihracat lazım. İthalat ve ihracat olmayan yerde gümrükleme olmuyor. Biz buna defalarca odalar birliğine ve hükümete de götürdük. İthalat ve ihracat olmadığı için gümrükleme olmadığı söylendi. Ama şimdi, Lojistik köy kurulduğu zaman bu da kendiliğinden oluşacaktır. Bunun Kars’ta olması da bizleri son derece sevindirecektir. Böylelikle de ekonomik sıkıntılar ilimizde yerini rahatlığa bırakacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.