1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ın 140 yemeği görücüye çıktı
Kars’ın 140 yemeği görücüye çıktı

Kars’ın 140 yemeği görücüye çıktı

Kars’ın geleneksel lezzetleri hazırlanan sergi ile tanıtıldı. Tespit edilen 170 yemeğin 140 tanesi hazırlanarak tanıtımı yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Kars Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Grand Ani Otel'de “Kars Yemekleri Sergisi” tanıtım programı düzenlendi.

Kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergi öncesi bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, “Kars yöresinde, Kars'a özgü yörede 170 yemek unsuru tespit ettik. Bunlardan 140 tanesini bugün burada bitirdik. Tamamen bölgenin, bölgeye has yöresel ve doğal ürünlerden oluşan bir Kars mutfağını oluşturduk. Malumunuz bölge, Anadolu'nun giriş kapısı dolayısıyla da birçok kültüre, medeniyete ev sahipliği yapmış, çok zengin ve güçlü mutfağa sahip. Bu zengin ve güçlülüğü halkımıza ve kamuoyuna arz için sergi yapıyoruz. Tabii ki Ticaret Odamızın sponsorluğunda Grand Ani Otelimizin ev sahipliğinde ve Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Türker Öksüz’ün destekleriyle katkı sunan diğer paydaşlara da şükranlarımı arz ederim.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise, “Bugün Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Kars’ta düzenlemiş olduğumuz Kars Yemekleri Sergisi için hep birlikteyiz. Şehrimizi hepiniz biliyorsunuz Anadolu'nun Kafkaslara açılan kapısı. Hakikaten birçok medeniyetin kültürün, başkenti, kavşak noktası. Dolayısıyla bu kültürel zenginlik, bu medeniyet elbette yemeklere de yansımış durumda. Biz çok zengin bir mutfağa sahibiz. Evet, bizim kültürel varlıklarımız, tabii varlıklarımız çok sayıda bir açık hava müzesiyiz. Aynı zamanda yöresel yemekler açısından da zengin bir kültürü içimizde barındırıyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz. Bugün burada Kars mutfağına ait bazı yemekleri hem kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz hem de tanıtmak istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum, bölgemizin mutfağına, yöresel mutfağına, kültürüne katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Destek veren kurumlarımıza hem otelimize hem Ticaret Odamıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek Kars’ın yemekleri hakkında bilgi aldı. Sergi sonrası Vali Öksüz, birçok yemeği bildiğini ancak halen bazı yemekleri bilmediğini ve bu yemeklerin tanıtımı yapmak adına bir kitabın da hazırlandığını söyledi.

karsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-1.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-2.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-3.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-4.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-5.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-6.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-7.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-8.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-9.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-10.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-11.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-12.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-13.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-14.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-15.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-16.jpgkarsin-140-yemegi-gorucuye-cikti-17.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.