1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a TEGV Öğrenim Birimi
Kars’a TEGV Öğrenim Birimi

Kars’a TEGV Öğrenim Birimi

Vali ve Belediye Başkanı Duyarlılık Gösterip Yer Verir ise; Can Polat Aras Kars’ta TEGV Öğrenim Birimi Açacak

A+A-

Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Karslı hemşerimiz Can Polat Aras, yerel yönetimler mekan tahsis ederse Kars'ta TEGV öğrenim birimi açma sözü verdi. 

 

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), önceki gece 15'inci yılını Kanal D'deki Beyaz Show'da kutladı. Üç saatten fazla süren program boyunca 10 TL bedeli olan 118 bin SMS atılarak katılım rekoru kırıldı. 6 SMS bir çocuğun TEGV'de 1 yıllık eğitimi anlamına geliyor. Yani 4.7 milyon TL bağışla yaklaşık 80 bin çocuğun 1 yıllık eğitimi için kaynak yaratıldı.

 

Geceye bağışlarıyla damga vuran ise Koç Holding oldu. Koç Holding 1 milyon TL ile en büyük bağışı yaparken holding şirketlerinden Arçelik 300 bin TL, Beko ise 200 bin TL'lik bağışıyla dikkat çekti. TEGV'in kurucularından Suna Kıraç'ın eşi, Kıraça Holding'in Başkanı İnan Kıraç da 150 bin lira bağışla kampanyaya katıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da canlı yayınla bağlandığı programda çocukların eğitimi için 250 bin liralık bağış yaptı.

 

KARSLI YÖNETİCİLER YER TESİS EDERSE CAN POLAT ARAS KARS'TA TEGV ÖĞRENİM BİRİMİ AÇACAK

 

Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyesi Karslı hemşerimiz Can Polat Aras ise yerel yönetimler mekan tahsis ederse Kars'ta bir öğrenim birimi açma sözü verdi. TEGV'in öğrenim biriminin yıllık işletme gideri 25 bin dolar. Birime destek için 2 yıllık taahhüt gerekiyor. Yani Aras'a yer tahsis edilirse 50 bin dolarlık bir destek daha sağlanmış olacak.

 

TEGV'in Kurumsal İletişim Yöneticisi Nice Garcia, "TEGV'in 15'inci yılının rekoru oldu. İlk defa bu kadar katılım oldu. Bir SMS 10 lira ve 6 SMS 1 çocuğun TEGV'de 1 yıllık eğitimi demek. Yani 60 lirayla bir çocuğun TEGV'de eğitimi sağlanıyor. Bu çok etkili oldu, duyarlılığı artırdı" diye konuştu.

 

100 bin liranın üzerinde bağış yapanlar : Koç Holding 1.000.000 - Arçelik 300.000 - Ali Ağaoğlu 250.000 - Asım Kocabıyık 160.000 - Anel Grup 160.000 - İnan Kıraç 150.000 - Fevzi Şengüller 120.000

 

TEGV HAKKINDA :

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Türkiye'de devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütüdür. 23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın öncülüğünde faaliyetlerine başlamıştır. Vakfın geliştirdiği özgün bir modele göre oluşturulan eğitim ortamlarına kendi isteği ile gelen 7-16 yaş arası çocukların gönüllüller tarafından eğitilmesini sağlar. Eğitim parkı, öğrenim birimi, gezici öğrenim birimi şeklinde adlandırılan eğitim ortamlarında çocuklara kendini ifade etme, çevre ile iletişim kurma, bilgisayar ile tanışma olanakları sunulmaktadır.

 

Vakıf, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı üyesidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.