1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 31 milyon destek
Kars’a Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 31 milyon destek

Kars’a Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 31 milyon destek

Arslan, Kılıç ve Çalkın, Kovid-19 ile mücadele sürecinde Kars’ta dönemsel ihtiyaç sahiplerine 31 milyon 181 bin 181 lira destek sağlandığını açıkladı.

A+A-

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında AK Parti hükümetinin her alanla ilgili her türlü tedbiri gecikmeden aldığını, gerekli çalışmaları hayata geçirdiğini, bu çerçevede hayata geçirilen çalışmalardan biri de, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Sosyal Koruma Kalkanı” çalışması olduğunu kaydetti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Serhad şehrimiz Kars’ta da “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında ihtiyaç sahipleri için planlanan yardımlar yapıldığını belirten Arslan, Kılıç ve Çalkın, yapılan yardımları şöyle sıraladı: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tarafımıza bildirilen Kars’taki ihtiyaç sahiplerine sağlanan yardım miktarları şu şekilde gerçekleşmiştir:

Hane bazlı sosyal destek programı kapsamında; 1. Faz ’da 16 bin 62 haneye 16 milyon 62 bin TL, 2. Faz’ da 9 bin 733 haneye 9 milyon 733 bin TL ve 3. Faz’ da bin 399 haneye 1 milyon 399 bin TL olmak üzere toplamda 27 bin  194 haneye toplam 27 milyon 194 bin TL ödeme yapılmıştır.

Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında; bin 824 çalışana 2 milyon 462 bin 564 lira, Nakdi Ücret Desteği kapsamında; 430 çalışana 225 bin 644 TL ve İşsizlik Ödeneği kapsamında ise; 989 kişiye 1 milyon 298 bin 973 ödeme yapılmıştır.

Dolayısıyla “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında ilimize yapılan ödeme miktarının genel toplamı 31 milyon 181 bin 181 lira olarak gerçekleşmiştir.

Kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Milletimizden aldığı güçle güçlenerek yoluna devam eden hükümetimiz, bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de güçlü desteğiyle halkımızın yanında olmaya devam edecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.