1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'a 5 adet yerli ve milli ventilatör alındı
Kars'a 5 adet yerli ve milli ventilatör alındı

Kars'a 5 adet yerli ve milli ventilatör alındı

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada Kars'a beş adet yerli üretim olan ventilatör alındığı bildirildi.

A+A-

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir hızla yayılan Koron virüs(Covid-19) salgınında ağır hastaları yaşama döndürmek için Hastanelerimizin yoğun bakım kapasitelerinin güçlendirilmesi gerektiği aşikardır. İlimiz Kars Harakani Devlet Hastanesinde yoğun bakım hastalarının ihtiyaçlarını Karşılayabilmek amacıyla yoğun bakım yatak kapasitelerimiz artırılmıştır. Bu Kapsamda özellikle koron virüs hastalığına yakalanmış olan hastalar için en fazla ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz yoğun bakım mekanik ventilatör cihazlarıdır. Ventilatör cihazları hastaların normal yoldan soluk alıp veremediği durumlarda mekanik olarak Hastaların soluk alıp vermesini sağlayan hayati öneme sahip bir tıbbi cihazdır.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının İşbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 5 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Kars Harakani Devlet Hastanemizde kullanılmaya başlandı.
Korona virüsle mücadele sürecinde yoğun bakımları güçlendirme tedbirlerimiz Kapsamında talep ettiğimiz solunum cihazları T.C. Sağlık Bakanlığımız tarafından 5 adet olmak üzere Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Ventilatörler kurulduktan sonra personelimize eğitim verilmiştir. İlimiz Kars Harakani Devlet Hastanesi ne kazandırılan 5 adet yerli ve milli ventilatör cihazıyla yoğun bakım altyapısını teknolojik olarak Güçlendirmiş ve hastalarımıza daha kaliteli yoğun bakım hizmeti sağlanmıştır. Kars Ilimizde sağlık alanında tüm sağlık tesislerimizin alt yapısını güçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedir. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.