1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a 3 yeni Ambulans
Kars’a 3 yeni Ambulans

Kars’a 3 yeni Ambulans

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Sağlık Bakanlığı tarafından Kars’a gönderilen 2 tam donanımlı ambulans ve bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracını basın mensuplarına tanıttı.

A+A-

Yeni gelen ambulanslarla birlikte il genelinde bulunan toplam acil yardım ambulans sayısının 41’e ulaştığını bildiren Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, “Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen tam donanımlı 2 ambulansımız en son teknolojiyle donatılmış acil müdahale cihazlarına sahip. Birer adet aspiratör, defibrilatör, ventilatör, oksijen sistemi ve ergonomik sedyenin yer aldığı ambulanslar, hastalarımıza en iyi şekilde müdahale etmemize olanak sağlıyor. Yeni ambulanslarımızın 4x4 olanı 142 bin TL’ye, 4x2 olanı, 128 bin TL’ye, UMKE aracı ise 107 bin TL’ye mal oldu.” dedi.

UMKE aracında ise, afet durumlarında çok ihtiyaç duyulan jeneratör, çekme halatı, portatif merdiven, acil müdahale çantası ve afet durumlarında gerekli olan bilimum malzemelerin olduğunu kaydeden Dr. Fahri Sevinç, UMKE ekibinin önemi ve amacını şöyle özetledi:

“Her türlü afet durumunda yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, yurt ve dünya çapında afetzedelere yardım etmek amacıyla gönüllü sağlık personellerinden oluşan UMKE ekipleri oluşturulur. Bu ekipler, ülkemizde ve yurt dışında özellikle deprem olmak üzere olası afetlerde en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, hasta-yaralı naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin sunumunu sağlar. Yeni gelen UMKE aracımız sayesinde, çok önemli olan bu hizmeti ilimiz adına sunma şansı bulduk.”

Dr. Sevinç, daha sonra şunları szöyledi: “Bakanlığımızın da bizim de en temel amacımız hasta memnuniyetini en üst düzeye taşımak ve en mükemmel hizmeti halkımıza sunabilmek. Bu anlamda en iyi şekilde hizmet sunmamızı sağlayan Bakanlığımıza, Sayın Valimize ve Kars Milletvekillerimize yeni ambulanslarımızdan dolayı teşekkürü bir borç biliriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.