1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a 200 kişilik kız öğrenci yurdu
Kars’a 200 kişilik kız öğrenci yurdu

Kars’a 200 kişilik kız öğrenci yurdu

Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrenci pansiyon binası yerine 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu yapılacak.

A+A-

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, 2 yıldır atıl durumda bekletilen Ticaret Lisesi eski Kız Pansiyon binası İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni bir kız yurdu yapılmak üzere tahsis edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “Malum olduğu üzere o bina daha önce Anadolu Ticaret Meslek Lisesine ait kız öğrenci yurdu olarak kullanılıyordu. Fakat o bina çok eski bir yurt binası idi, koğuş sistemi olarak kullanılıyordu. Daha sonra sağ olsunlar Karslı İşadamı İsmail Aytemiz abimiz 300 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırdı, ticaret lisesine. Dolayısıyla hem bizim ihtiyacımız giderilmiş oldu hem de bina vakıflar bölge müdürlüğüne devredildi. Ancak daha sonra vakıflar bölge müdürlüğü ile biz geçen yıl tekrara irtibata geçtik. Mülkiyeti vakıflara ait olmak üzere bir protokol imzaladık. Bu protokol doğrultusunda biz orda o binayı söküp yerine bir kız öğrenci yurdu yapacağız.” dedi.

Altun ayrıca, “Geçen yıldan itibaren malumunuz bizim yatırımlarımız bakanlık tarafından yapılmakta. Bir yurt Kars’a çıktı onu da biz Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin bulunduğu inşaatının devam eden bölgesine yapmak zorunda kaldık. Ki bu yurt imam hatibin yurduydu. Bu yıl itibariyle de o binanın yerine 200 kişilik bir kız yurdu yapımı için bakanlığımıza teklifte bulunduk. Birinci ay itibarıyla bakanlık bütçeleri görüşülmeye başlanınca, bütçeler ayrışmaya başlanınca bu sefer milli eğitim bakanlığı bizim bina tekliflerimizi değerlendirecek. ALLAH izin verirse o 200 kişilik kız yurdu projemiz yatırım programına alınacak ve bizde gelecek yıl o vakıflar binasının yerine 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapacağız.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.