1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat'ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı şöyle ;

Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılındayız. Bu şanlı zafer; tarihi boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin, yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişinin başlangıcı aynı zamanda azim ve kahramanlığının tarihte yerini almış şerefli bir sayfasıdır.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş binlerce vatan evladının, ilahi bir mücadele gücüdür. Bu zafer, yalnızca bir askeri başarı değil, izzet-i nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş destanıdır.

Dönemin en güçlü donanmasına sahip emperyalist güçlere karşı 109 yıl önce tek yürek olan kahraman ecdadımız, istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Bugün Anadolu coğrafyasında bağımsız olarak yaşıyor olmamızı; o gün tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykıran, vatanın her köşesinden koşup gelerek düşmanın karşısına dikilen, “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!” dizelerinin muhatabı kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Türk Milleti olarak; Aziz Şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan topraklarına aynı şuurla sahip çıkacağız. Bu cennet vatanın ebedi bekçisi olarak, şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza hiç durmadan devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.