1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Türker Öksüz, Malatya’da, deprem konutları temel atma törenine katıldı
Kars Valisi Türker Öksüz, Malatya’da, deprem konutları temel atma törenine katıldı

Kars Valisi Türker Öksüz, Malatya’da, deprem konutları temel atma törenine katıldı

Kars Valisi/Belediye Başkanı ve Malatya koordinatör Valisi Türker Öksüz, Malatya’nın Battalgazi ilçesinden deprem konutları temel atma törenine katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen, deprem konutları temel atma ile 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkânın anahtar teslim törenine katıldı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinden deprem konutları temel atma törenine katılan Kars Valisi/Belediye Başkanı ve Malatya koordinatör Valisi Türker Öksüz, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda: "Biz Malatya'yı aşkla seviyoruz. Güzellikte eşi bulunmaz Malatya’dan yükselecek bir ‘Allah razı olsun’ sözü, bizim için dünyalara bedeldir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirilen deprem konutları temel atma törenine Battalgazi ilçemizden katıldık" ifadelerini kullandı.

Malatyalıların ramazan ayını, gelecek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında, bu yıl ramazan ayını Malatya'nın da aralarında bulunduğu şehirlerde yaşanan depremler sebebiyle buruk geçirdiklerini söyledi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede olursak olalım, hangi işle uğraşırsak uğraşalım kalbimiz de kafamız da hep burayla, buradaki insanlarımızla. Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız" diye konuştu.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temeli atılacak ve teslimi yapılacak deprem konutlarının hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserlerin Malatya'ya kazandırılmasında emeği geçen bakanlığı, kurumları, yüklenicileri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Malatya'da yapımı tamamlanan 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkânın anahtar teslimi ile kente yapılacak 6 bin 700 afet konutunun temel atımını gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.