1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Polat'tan Alkışlanacak Davranış : Oğuzlu'da okuyamayan kız çocuğunu okula kazandıracak
Kars Valisi Polat'tan Alkışlanacak Davranış :  Oğuzlu'da okuyamayan kız çocuğunu okula kazandıracak

Kars Valisi Polat'tan Alkışlanacak Davranış : Oğuzlu'da okuyamayan kız çocuğunu okula kazandıracak

Kars Valisi Ziya Polat, çeşitli nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kalan kız çocuğunu, yeniden eğitim öğretim hayatına kavuşturacak...

A+A-

Kars Valisi Ziya Polat’ın Oğuzlu Köyü ziyaretinde bir kız çocuğu ile sohbeti, duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Kars Valisi Ziya Polat’ın kız çocuğuna ; “kaçıncı sınıfa gidiyorsun” diyerek sohbete başlaması üzerine, kız çocuğunun gözleri dolarak ; “okula gitmiyorum” yanıtı, Kars Valisi Ziya Polat’ı üzüntüye boğdu.

“Seni ben okutacağım evladım” diyerek söze başlayan Vali Ziya Polat, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya’yı telefonla arayarak, Oğuzlu’daki çeşitli nedenlerden dolayı okulu bırakmak zorunda kalan kız çocuğunu, yeniden eğitim öğretim hayatına kazandırılması talimatı verdi.

Kars Valisi Ziya Polat’ın bu davranışı köylüler tarafından alkışlarla karşılanırken, Kars Valisi Ziya Polat, kız çocuğuna okulda da kendisini ziyaret edeceğinin sözünü verdi.

Kars Valisi Ziya Polat’a teşekkür eden köylüler ; “ Biz böyle Vali görmedik, hepimiz ile ayrı ayrı ilgilendi. Biz köylüyüz, buraya kadar göstermelik gelip, fotoğraf çekilip geri de dönebilirdi ; ama yapmadı. Hepimizle ayrı ayrı konuştu. Halimizi hatırımızı sordu. 'Sorununuz var mı' dedi. Kızımızla da sohbet etmek isterken, bu gerçekle karşılaştı. Vali Polat'ı yürekten kutluyoruz. Gerçek bir Devlet Adamı, gerçek bir eğitim gönüllüsü. Böyle samimi gerçek Valiye canımız kurban olsun. Bugün köyümüzdeki ziyareti 100 yıl sonra bile hatırlanacaktır. Unutulmayacak bir iz bırakmıştır” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.