1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı
Kars Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

Kars Valiliği Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı

Kars Valiliği Kurban Bayramı nedeniyle alınan tedbirleri açıkladı.

A+A-

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle: “Tüm Dünya’da etkisi görülen Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında yaklaşmakta olan Kurban Bayramı süresince toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşabilecek riskleri yönetebilmek, vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır.

Güvenlik ekiplerimizce yürütülecek faaliyetlerde (iletişim/ denetim/ bilgilendirme) Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda tüm personel temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edecek şekilde;

•             Bayram tatili süresince halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde (Harakani Havalimanı, Tren Garı, Otobüs Terminalleri, Hayvan Pazarı, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeler, istirahat yerleri, dinlenme tesisleri ile akaryakıt istasyonları) denetime ağırlık verilecek, devriye hizmetleri artırılarak gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır.

•             İçişleri Bakanlığımızca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması, trafik ve yaya güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ve Yaşam İçin Kısa Bir Mola sloganıyla oluşturulan ‘Yaşam Tünelleri’ uygulamaları kapsamında trafik ekiplerince kontrol noktalarında gerekli uygulamalar yapılacaktır.

•             Bayram tatili süresince İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından asayiş, trafik, yol kontrol ve denetim uygulamaları için (267) ekip, (1.719) personel,  (5) drone, (10) köpek unsuru görevlendirilmiş olup ilimiz genelinde çevirme ekipli ve seyir halinde olmak üzere, farklı güzergâhlarda etkin şekilde radarla hız denetimi uygulamaları yapılacaktır.

•             Trafik kazalarının yoğun olduğu yol kesimlerinde yapılacak olan sabit trafik uygulamalarında, hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kurallara uyup uymadıklarına dair denetimler sıklaştırılacaktır.

•             Bayram süresince havadan DRONE denetimlerine devam edilecektir. Ağır taşıt, şehirlerarası otobüsler ve ticari araç denetimlerinde, takograf kontrolleri yapılacak ve denetimler esnasında çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin, taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir. Tatil süresince 05:00-07:00 arasında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs şoförleri başta olmak üzere tüm araç sürücülerine yönelik UYANDIRMA/BİLGİLENDİRME DENETİMLERİNE devam edilecektir.

•             Koronavirüs tedbirleri kapsamında; umuma açık işletmeler, park ve bahçeler, toplu taşıma araçları ve ticari taksilere yönelik denetim icra edilecektir. Ayrıca karantinaya alınan yerleşim yerleri 24 saat esasına göre kontrol altında bulundurulacaktır.

•             Jandarma ve Emniyet ekiplerimiz tarafından Kurban Bayramı süresince “Sosyal Mesafe, Maske Kullanımı ve Hijyen” hususlarına riayet edilmesi konusunda anons yapılacaktır.

•             Bayram süresince halkımızın sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilmesi adına trafik kazaları, kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli bütün sağlık önemleri alınacak ayrıca bayram süresince nöbetçi eczaneler belirlenerek ilan edilecektir.

•             Bayram öncesinde ilimizde faaliyet gösteren kasap, şarküteri, lokanta, pastane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecektir.

•             Bayram öncesinde kurbanlık hayvan sevki yoğunlaşacağından kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordineli olarak çalışacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

•             Bayram süresince hayvan kesim yerlerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce nöbetçi veteriner hekim bulundurularak gerekli denetimler sağlanacaktır.

•             İlçe Kaymakamlıkları da belirtilen hususlarla ilgili olarak benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır.

•             Alınan emniyet tedbirlerinin yanı sıra, vatandaşlarımızın da karşılaştıkları olumsuzlukları vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat Hattına, 156 Jandarma İmdat Hattına veya En Yakın Kolluk Birimine bildirmeleri, olaylara müdahalede büyük katkı sağlayacaktır.

•             Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk açısından salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için mevcut tedbirlere riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.