1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Vakfı'ndan destek
Kars Vakfından destek

Kars Vakfı'ndan destek

Kars Kalkınma Vakfı, Türkü Bayramına destek vermek amacı ile yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 29 Ekim’de Kars’a geliyor.

A+A-

Merkezi Ankara’da bulunan ve 1992 yılında kurulan Kars Kalkınma Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Kars’ta 29,30 ve 31 Ekim 2010 tarihleri arasında “3 Bayram Bir Arada” sloganı ile kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş Bayramı ve 31 Ekim Kars 1.Türkiye Türkü Bayramı’nın organize edilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Bu nedenle Türkiye’de ilk kez Kars’ta yapılacak olan bu organizasyondan dolayı girişimcileri ve programa destek veren kamu kurum ve kuruluşlarını kutlayan Kars Kalkınma Vakfı başkanı ve eski parlamenterlerden Zeki Naci Tarhan, “İlki yapılacak olan Kars 1. Türkiye Türkü Bayramının 3 bayramı kapsamasının yanı sıra gelecek yıllarda Kars’ın kültürel, sosyal, turizm ve tanıtımı alanlarında büyük katkı sağlayacaktır. Bu amaçla bizlerde bu bayrama destek vermek için yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte kutlamalara katılmak üzere Kars’ta olacağız.” dedi.

 

Kurucuları Zeki Nacitarhan, Sabri Koç, Hüsamettin Karslı, Şekip Mehmet Göleli ve Niyazi Sarı olan ve yaklaşık 18 yıldan beri Ankara’da faaliyetlerine devam eden ve merkezi Ankara’da bulunan Kars Kalkınma Vakfı’nın bazı yönetim kurulu üyeleri, organizeyi yapan Kars Belediye Başkanı Nevat Bozkuş ile projenin fikir babası ve koordinatörü Gazeteci-Yazar ve Halk Müziği derlemecisi Salih Şahin’i telefonla arayarak bu girişimlerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

Vakfın kuruluş amacının; Kars’ın ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çağın gerektirdiği yere gelebilmesi amacı ile yola çıktıklarını belirten vakfın yönetim kurulu üyeleri, “Kars Kalkınma Vakfı'nın varlığını oluşturmaktadır. Vakfımız bu hedefi canlı tutabilmek için bütün yurt genelinde yaşayan hemşerilerimizi bir çatı altında toplayabilecek çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle Kars Belediyesi ve Salih Şahin’in yapmış oldukları bu türkü şenliği unutulmaya yüz tutmuş ve başka illere mal edilen Kars türkülerine Karslıların sahip çıktığını gösterecektir.” dediler.

 

Vakıf yönetim kurulu üyeleri ayrıca, maddi ve manevi olarak da Türkü Bayramına destek vereceklerini kaydettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.