1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars turizm merkezi olacak
Kars turizm merkezi olacak

Kars turizm merkezi olacak

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, amaçlarının Kars’ı cazip bir turizm merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

A+A-

Doğanay, Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünyamız, teknolojinin yardımıyla gittikçe küçülüyor ve 1 milyara yakın insan yıl içinde dünyayı gezmeye çalışıyor. Bunun yarattığı ekonomik gelir ise son derece büyük bir pasta haline dönüşmüştür. Turizm sadece bir ekonomik gelişme kapısı değil, aynı zamanda şehirler, toplumlar, halklar, insanlar, ülkeler ve milletleri tanıştırma anlamında da bir görev üstlenmiştir. İşte turizm bu çerçevede bir barış ve dayanışma projesidir ve dünyanın geleceğini güzelleştiren bir insanlık sektörüdür.” dedi.

Doğanay daha sonra şunları söyledi:

“Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır. Bakanlığımız turizm alanında ülkemizin pazar payını artırmak ve dünya çapında bir Türkiye markası yaratmak amacıyla etkili bir turizm politikası oluşturmuş ve uygulamaya koymuştur. Turizm politikamız, “Türkiye Turizm Stratejisi 2023” çerçevesinde, sektörün katılımı sağlanarak geliştirilmekte ve yürütülmektedir.

Ülkemizdeki mevcut potansiyelden hareketle ilimiz sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi çekicilikler ile alternatif turizm destinasyonu açısından elverişli bir yerleşim merkezidir. Bu destinasyonların başında Anı Antik Kenti olmak üzere tarihi konaklar, camiiler, kiliseler ve Ebul Hasan Harakani Hazretleri gibi inanç turizmine yönelik kültür varlıklarının yanında, kış turizmine uygun Sarıkamış Kayak Merkezimiz, ormanlık araziler, kuş gölü gibi alternatif turizm çeşitlerinin gerçekleştirilebileceği merkezdir. Amacımız Kars’ı cazip bir turizm merkezi haline getirmektir.

Yaptığımız bütün çalışmalar ilimizi turizm açısından önemli yerlere taşımaktır. Bu çalışmaların gerçekleşmesinde bizlere destek olan başta Sayın Valimize, turizm sektörü çalışanlarına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kars’ın turizm potansiyeli gelişip büyüyecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.